Leder an med R32 i alle luft-varmepumper

 
Leder an med R32 i alle luft-varmepumperBildet: Etherea (NZ) har fått nytt, moderne design og innedelen er mindre i størrelse enn tidligere.
Panasonic leder an i bruken av det mer miljøvennlige kjølemiddelet for varmepumper, R32. De nye versjonene av populære Etherea og C-serien gjør at hele luft-luft utvalget deres nå bruker R32.

- Jobben med å redusere menneskers påvirkning på miljøet er viktigere enn noen gang. Både virksomheter og verdens ledere ønsker å redusere CO2-utslippene. Panasonic tar ansvar og bruker nå det mer miljøvennlige kjølemediet R32 i alle sine luft-luft varmepumper, skriver Panasonic i en pressemelding.

Oppdaterte modeller
Nå lanseres nye versjoner av de populære varmepumpene i Etherea- og C-seriene. Begge med økt kapasitet og mulighet for internettstyring. Etherea (NZ) har fått nytt, moderne design og innedelen er mindre i størrelse enn tidligere. Rørstørrelse og festene er de samme som ved eldre Panasonic-modeller, noe som gjør den perfekt som erstatning for eldre varmepumper uten å måtte bore nye hull. Etherea gir god varme på de kaldeste dagen. Ved for eksempel -15 grader gir NZ hele 3,2 kW i varmekapasitet. Med luftrensesystem og internettstyring gjør det denne pumpen til et veldig godt valg for mange husholdninger i Norge.

Tidligere har Panasonic lansert toppmodellen Heatcharge og den populære Flagship med kjølemiddelet R32.

Perfekt modell for hytta
C-serien er har også fått nytt design og gir varme helt ned til -30 grader. Den er nå oppgradert med funksjon for vedlikeholdsvarme som gjør at den er perfekt til hytta eller sommerhuset. Da holder varmepumpen 8-10 grader inne, noe som forhindrer frosne vannrør. Bedre sirkulasjon av luften inne gjør at det også blir bedre inneklima og slutt på den innestengte luften hytter gjerne får om de står tomme over lengre tid. Med fjernstyring via telefonen kan du enkelt stille opp varmen et par timer før du kommer frem til hytta slik at det er godt og varmt inne.

Mindre påvirkning på miljøet
R32 er langt mer miljøvennlig enn kjølemiddelet R410A som de fleste varmepumper bruker i dag. Helt konkret har R32 kun en fjerdedel så stor innvirkning på den globale oppvarmingen som R410A. Kjølemidlers innvirkning på den globale oppvarmingen måles i GWP (Global Warming Potential). Tallet for R32 er 675, mens det for R410A er 2090. R32 er også et enkomponents kjølemiddel, noe som betyr at vesken er lettere å gjenbruke. Les mer om det her. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår