Lederbytte i Frico

 
Lederbytte i FricoBjørn-Osvald Skandsen (t.v.) avløser Trond Kviserud som daglig leder i Frico.
Bjørn-Osvald Skandsen (46) i Systemair tar over ansvaret for Frico i Norge.

Frico er et heleid datterselskap av Systemair og er ledende på salg av elektriske og vannbårne varmeprodukter for næringsbygg, handel og industri.

Bjørn-Osvald Skandsen tar over ansvaret for selskapet etter Trond Kviserud som har ledet Frico de siste 18 årene. Kviserud vil fortsette i selskapet som markeds- og produktsjef, og videreføre sitt ansvar for de største kundene i Norge.

- Det er hyggelig å få ansvar for et så velrenommert selskap som Frico. Frico har etter min mening de beste produktene innen sitt segment og en solid markedsposisjon. Dette skal vi utvikle videre. Men vi kommer samtidig til å søke muligheter for effektivisering av bakenforliggende prosesser, så som IT, økonomi osv. hvis det er mulig, sier Skandsen i en pressemelding.

Skandsen vil med dette være leder for både Systemair og Frico i Norge, men selskapene er ikke tenkt sammenslått. Skandsen er utdannet sivilingeniør innen termodynamikk ved NTNU og Master of Business Administration fra NHH. Han sitter i hovedstyret til VVS-foreningen.

- Jeg kjenner godt produktene. Jeg begynte karrieren min på teknisk support i Pyrox som var et selskap med tilsvarende produktspekter som Frico. Både Frico og Pyrox ble produsert ved Systemairs fabrikk i Skinnskatteberg hvor jeg bodde i seks år, sier Skandsen.

Pyrox ble etter noen få år i Systemair-konsernet faset inn i Frico i 2001.

- Bjørn-Osvald og jeg har jobbet sammen tidligere og jeg har god tro på at dette kommer til å bli bra. Jeg gleder meg til å kunne dedikere meg enda til markedsutvikling og oppfølging av de største prosjektene. Selv om produktene og støtteverktøyene blir mer automatisert og avanserte, ser det ikke ut til at ønsket om mer teknisk veiledning support går ned. Tvert imot. I vår nisje opplever vi at det å kunne ringe en produktekspert er gull verdt for kunden, sier Trond Kviserud.

Om Frico:
Frico selger luftporter, varmevifter og strålevarmepaneler utviklet og produsert ved egne fabrikker. I Norge har selskapet åtte ansatte og omsetter 50 millioner kroner. Frico AB er et heleid datterselskap av Systemair AB med 6 000 ansatte og 8,3 mrd. SEK i omsetning. Systemair AB er notert ved NASDAQ OMX i Stockholm.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår