Legger 6000 meter med Unipipe-rør

 
Legger 6000 meter med Unipipe-rørBildet: Viggo Hagen, distriktssjef for Uponor og Trond Kvitland anleggsleder i Tung Rør er enige i at det er en stor fordel med et universalt rør som kan brukes både til sanitær, varme og kjøling. Foto: Mona Sprenger
Når det bygges nye kampflybase på Ørlandet, foretrekkes Uponors Unipipe MLC-rør. – Det er det enkleste, sier Trond Kvitland anleggsleder i Tung Rør.

Av Mona Sprenger

Det er hektisk byggeaktivitet på Ørlandet i Sør-Trøndelag. Her bygges Norges nye base for kampflyene, F-35. Tung Rør AS har hatt flere store oppdrag på flybasen og i dag arbeider bedriften for fullt med en av flere forlegninger for mannskap og befal.

– Totalt vil vi ha lagt 3500 meter av Unipipe MLC-rør på alle prosjektene vi til nå har hatt på flybasen, og vi håper på flere oppdrag, sier Kvitland.

Universalt rør
Unipipe er et universalt rør som kan brukes både til sanitær, varme og kjøling. Tung Rør AS har også brukt Unipipe MLC-rør på flere andre prosjekter utenfor flybasen, som næringsbygg, leilighetsbygg og skole. Også Ø. Lystad AS benyttet Unipipe MLC-rør på et prosjekt.

– De la til sammen 2500 meter av denne rørtypen og var veldig godt fornøyd, forteller Viggo Hagen, distriktssjef for Uponor.

Sikkerhet i høysete
Trond Kvitland medgir at det er spesielt å jobbe med den nye kampflybasen. Alt må godkjennes av egne sikkerhetsoffiserer og tilgang til selve anleggsplassen med et kamera er bare å glemme.

Den nye kampflybasen omfatter forlengelse av dagens rullebane, mindre utvidelse av flystasjonens område, bygging av nødvendige bygg for F-35 kampfly, tilpasninger og nybygg i administrativt område og forbedring av vakt og sikring. Ørland-utbyggingen er gull verdt for trønderske entreprenører. Så langt har Tung Rør sikret seg oppdrag til en verdi av over 20 millioner kroner.

Hele denne reportasjen kan du lese i VVS aktuelt nr. 8, som snart er ute hos abonnentene.

Ikke abonnent på Norges største VVS-fagblad?  Tegn abonnement her, eller kontakt oss for et helt uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle