Lever godt på varmluft og kjølighet

 
Lever godt på varmluft og kjølighetBildetekst: - Dersom Compact P suppleres med en luftvarmepumpe, snakker vi om en total varmeløsning, sier daglig leder i Nilan, Per-Erik Hansen. Foto: Bjørn Laberg
Nilan Norge har opplevd en ganske så formidabel reise, siden introduksjonen av sine danskproduserte kompaktaggregat for snart fem år siden.

Av Bjørn Laberg

- Fra beskjedne 7 millioner i 2012, omsetter vi nå for rundt 40 millioner kroner, i en svært tøff konkurransesituasjon, sier Hansen til VVS aktuelt.

Forhåndsgodkjent
Nilans kompakte ventilasjons- og oppvarmingsløsninger kombinerer ventilasjon med varmegjenvinning, komfortvarme, svalfunksjon, samt produksjon av varmt tappevann. Som en av få kompakte ventilasjons- og oppvarmingsløsninger i verden, har Compact P- serien fra Nilan mottatt den internasjonalt anerkjente Passivhus-sertifiseringen. Sertifiseringen betyr at Compact P er forhåndsgodkjent til passivhus, og dermed ikke trenger ytterligere dokumentasjon.
- Vi løser en del av TEK17-kravene, ved at kompaktanlegget produserer varmtvann på en kostnadseffektiv måte. Der andre aggregattyper kaster ut 20 prosent restvarme «til kråka» om vinteren, lager Compact P varmtvann av de samme 20 prosentene, understreker Hansen.

Reversibel kjølekrets
Som navnet tilsier, er Compact-P utformet i et kompakt design og et anonymt ytre, som ikke behøver å bli skjult i et teknisk rom. Det kan plasseres individuelt, også på et vaskerom. Dersom en varmespiral velges til enheten, og tilsluttes solfanger, eller en konvensjonell energikilde som gass eller elektrisitet, økes varmeeffekten, og dermed øker også tilgangen på varmt tappevann. Dersom svalfunksjon skal være en del av løsningen, kan Compact P suppleres med en reversibel kjølekrets.
- Med en reversibel kjølekrets kan tilluftens temperatur senkes med hele 8 grader, i forhold til uteluften. Dersom Compact P suppleres med en luftvarmepumpe, snakker vi om en total varmeløsning. Den benytter fornybar energi til å produsere «grønn» varme, letter presset på konvensjonelle energikilder og reduserer CO2-utslipp, sier han.

Du kan lese hele denne reportasjen i VVS aktuelt nr. 7, som snart er ute hos våre abonnenter.

Ikke abonnent? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår