Lindab lanserer Ultra BT

 
Lindab lanserer Ultra BTBildet: Ultra BT bruker Bluetooth-teknologi og trådløse sensorer for å måle og tilpasse seg gjeldende forhold, for at anlegget skal gi korrekt luftmengde til korrekt tid og på den måten gi et godt inneklima når det er behov.
Lindabs nye romstyringssytem - Ultra BT, introduserer en ny måte å styre og optimalisere ventilasjonssystemet på romnivå.

Systemet kan monteres i eksisterende ventilasjonsanlegg og med helintegrert Bluetooth-teknologi styres driften trådløst fra Lindabs app OneLink.

- Er ventilasjonsanlegget fra før trykkstyrt, kan vi benytte oss av eksisterende kanalføringer og montere systemet etappevis, noe som gjør det kostnadseffektivt, sier Stefan Myhre Pettersen, salgssjef luftteknisk, Lindab, i en pressemelding.

Ventilasjonsanlegget står for 30 prosent av bygningens energiforbruk. Med dette i tankene leter Lindab alltid etter måter å gjøre produktene sine mer energieffektive, kostnadseffektive og miljøvennlige. Samtidig ønsker vi å opprettholde godt inneklima. En av Lindabs siste innovasjoner er en oppgradering av det høyteknologiske produktet UltraLink. I kombinasjon med batteridrevne trådløse bluetooth sensorer har Lindab skapt romskontrollssytemet Ultra BT. sensorene overvåker CO2, fuktighet, tilstedeværelse og temperatur i rommet og Ultra BT-systemet styrer og kontrollerer dette via en egenutviklet app, OneLink.

- Ultra BT er et viktig skritt for å bli enda mer energieffektiv og fordi sensorene er trådløse, forenkler det installasjonen.

Normalt er det tidkrevende og dyrt a installere et DCV-system, men med Ultra BT blir det enkelt og det reduserer både installasjonstid og kostnad, sier Stefan Myhre Pettersen.

Installer rom for rom

Ultra BT bruker Bluetooth-teknologi og trådløse sensorer for å måle og tilpasse seg gjeldende forhold, for at anlegget skal gi korrekt luftmengde til korrekt tid og på den måten gi et godt inneklima når det er behov. Siden Ultra BT er tenkt å benyttes på trykkstyrte systemer kan man oppgradere enkeltrom hver for seg og oppgradere et eksisterende CAV system til et rom for rom DCV-system.

- Dette er en god måte å dele opp investeringene på, da man ikke trenger å oppgradere hele ventilasjonsanlegget på en gang, men ta rom for rom eller en hel sone/etasje hvor det er nødvendig. Dette fordeler kostnader og man kan oppgradere bygget etappevis og om ønskelig kontrollere besparelser underveis, avslutter Stefan Myhre Pettersen.

Ultra BT kan også koble seg til det overordnede styringssystemet for å få full oversikt over bygget.

Les mer om Lindab Ultra BT her.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår