Liten aktør på stor messe

 
Liten aktør på stor messeBildet: - Dette er en typisk ventilatorenhet med inner- og ytterdeksel til bruk i eneboliger eller borettslagsleiligheter, forklarer daglig leder i Lavenergisystemer, Morten Storegjerde. Foto: Odd Borgestrand.
Daglig leder i nisjeselskapet innen ventilasjon, Lavenergisystemer AS, Morten Storegjerde, skiller seg ut fra de store aktørene i bransjen. Han har ingen ambisjoner om å ta opp konkurransen med store merkevarer, men mener han har et smart alternativ.

Av Odd Borgestrand

Lavenergisystemer AS ble etablert i 2012 og holder til på Ullern i Oslo.  Konseptet er balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Noen vil hevde at det bare er en intelligent lufteluke i veggen.
Det er fem år siden Morten Storegjerde og kollega Reidar Pettersen innledet et samarbeid med det tyske selskapet Lunos, som har produsert ventilasjonsprodukter siden 1959.

Hovedkontoret ligger i Berlin. Både utvikling og produksjon finner sted her. Selskapet er blant Tysklands ledende produsenter av desentral balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er på Lunos-standen under ISH i Frankfurt vi møter en engasjert lavenergimann.

- Lunos er kjent for sine teknologisk høyverdige komponenter i alle ledd. Selskapet har markedets mest stillegående og energieffektive vifter, via styringselektronikk, til materialteknologi i keramiske energiakkumulatorer og kunststoffkomponenter. Selskapet har sertifikater fra tysk byggteknisk institutt og universiteter, som bekrefter produktegenskaper og ytelse, sier Storegjerde til VVS aktuelt.

Storegjerde har sin utdannelse innen økonomi og markedsføring fra Tyskland, og kjenner dermed også det tyske samfunnet godt. 

Hele denne reportasjen fra årets ISH-messe kan du lese i VVS aktuelt 3, som i disse dager er ute hos våre abonnenter.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår