Liten nedgang for ISH i Frankfurt

 
Liten nedgang for ISH i FrankfurtBildet: 190.000 besøkende på årets ISH, og rekordmange internasjonale utstillere og besøkende. Her fra den gedigne standen til Villeroy & Boch i Festhalle. Foto: Odd Borgestrand
Totalt 190.000 ble registrert inn gjennom portene under årets internasjonale VVS-messe, ISH, i Frankfurt. Dette er en liten nedgang fra 2017, men arrangørene gleder seg over tidenes største andel av internasjonale deltakere.

Av Odd Borgestrand

Messe Frankfurt, som står bak ISH sammen med en rekke tyske fag-organisasjoner, hadde et uttalt mål om å runde 200.000 besøkende denne gang, men rekorden uteble på det som likevel er verdens største og viktigste VVS messe. Arrangørene velger dermed å trekke fram de mest positive tallene fra årets messe, og de kan glede seg over flere rekorder. I år kom det besøkende fra totalt 161 land. Den forrige rekrorden var på 153 land.

Antallet utstillere ble til slutt 2532, hvorav 1664 fra land utenfor Tyskland. Andelen internasjonale utstillere økte dermed fra 64 til 66 prosent sammenlignet med 2017-messa. Blant de 190.000 besøkende var det 48 prosent som kom fra utlandet, og dette er tidenes høyeste internasjonale andel blant besøkende. Hele åtte prosent økning i internasjonal deltakelse gleder arrangørene seg spesielt over.

- Årets ISH viste nok en gang sin store betydning for tyske og internasjonale besøkende og utstillere. Med klart fokus på oppnåelse av klimamål ble dette ei messe som genererte mange friske og framtidsrettede impulser.  Bare sammen er det mulig å oppnå klimamålene og VVS-bransjen er en viktig aktør her, sier Wolfgang Marzin, president i Messe Frankfurt.

Tilbakemeldingene fra norske besøkende var da også udelt positive denne gangen. Frankfurt er blitt et viktig møtested for norske VVS-aktører, og selv om vi ikke har fått de offisielle tallene for antallet norske besøkende, har vi et bestemt inntrykk av at alle kjeder og grossister, samt enkeltstående importselskaper, prioriterer ISH som møteplass.

De største besøksnasjonene i år var Kina, Italia, Nederland, Frankrike, Sveits, Storbritannia, Polen, Belgia, Østerrike og Tsjekkia. En markedsundersøkelse som Messe Frankfurt selv har gjennomført viser en tilfredshet blant besøkende på hele 97 prosent.

Både utstillere og besøkende vurderte de økonomiske utsiktene for VVS-bransjen som positiv. På utstillersiden sa 92 prosent at det var fra tilfredsstillende til godt. For tyske utstillere var prosentsatsen på 93. Blant besøkende var også det generelle tilfredshetsnivået på 92 prosent, mens det blant tyske besøkendevar en positiv tilbakemelding på 94 prosent med tanke på de økonomiske utsiktene.

Neste ISH arrangeres i Frankfurt 22.-26.mars 2021

VVS aktuelt bringer fyldig dekning av årets ISH i VVS aktuelt nr. 3

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår