Løsninger kundene ikke vet om

 
Løsninger kundene ikke vet omAdministrerende direktør i Schneider Electric, Dagfinn Ringås. Foto: Odd Borgestrand
LETS CONNECT: - Det handler om at vi energistyrer ved å koble programvare til elektrisitet. Da styrer vi energi, og vi har de smarte løsningene. Kunden vet ikke om det enda, men de er klare for framtidsrettede og energieffektive løsninger.

Av Odd Borgestrand

Det var velkomstordene til administrerende direktør i Schneider Electric, Dagfinn Ringås under åpningen av den store Lets Connect-konferansen på Fornebu.
400 aktører fra elektro-, IT- og byggebransjen er samlet under ett og samme tak på Fornebu mandag og tirsdag. Her er det et program spekket med foredragsholdere som skal snakke om hva som skal til for å lykkes i framtidens marked. En egen utstilling inneholder det Schneider Electric betegner som de tøffeste og mest fremtidsrettede løsningene til Schneider Electric.

Eco-Sturcture er samlebetegnelsen for selskapets løsninger som nå blir digitalisert i ekspressfart. Schneider har startet et trainee-program der de har samlet smarte hoder fra NTNU og som fikk muligheten til å vise noen av løsningene innen Eco-Structure i åpningssekvensen i dag.
Her ble markedets minste energimåler vist fram.  Effektbryteren MTZ koblet direkte opp mot smarttelefonen for overvåking av de tjenester man ønsker enten det er et hotell, et sykehus eller industribygg, ble også presentert i åpningen av konferansen.

- Mange av våre kunder og egne ansatte sier at «kunden er ikke klar for det enda». Dette er et begrep vi må parkere snarest mulig. Vi må heller si at «kunden vet ikke om det enda». Alle kunder er klare for framtidsrettede og energieffektive løsninger, slo Schneider-direktøren fast.
De viktigste digitale produktene vokser 10 ganger raskere enn bransjen totalt. Smarte hjem vokste 91 prosent det siste året.

- De som forstår verdien av nye løsninger og klarer å bringe de ut til kundene blir også vinnerne. Microsoft har vokst 40 ganger på sine skybaserte løsninger til en omsetning på 20 milliarder dollar. I dag er det 130.000 elbiler i Norge. For sju år siden var det bare 3.000 biler.  Det er dermed bare fantasien som setter grenser, oppsummerte Schneider-direktøren under åpningen av en konferanse som inneholder solide foredragsholdere fra flere bransjer.

VVS aktuelt følger konferansen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår