Må ha strengere krav til luftkvalitet

 
Må ha strengere krav til luftkvalitetIllustrasjon: Eurovent bransjeanbefaling 4/23 - 2018, partikler med 2,5 μm i diameter eller mindre kan trenge inn i lungene og forårsake nedsatt lungefunksjon.
Astma er den vanligste kroniske sykdommen hos barn – også i Norge. Nå viser forskning at mange av tilfellene kunne vært unngått

Det skriver skriver NRK i en artikkel basert på en stor studie av data på luftforurensing fra 18 europeiske land, og sammenholdt med globale tall på astmatilfeller hos barn.

- Forurensingskildene forskerne har undersøkt er svevestøv PM 2,5, nitrogendioksid og sot.

– Bare de siste par årene har flere analyser vist sammenhengen mellom luftkvalitet og astma hos barn. Det finnes flere måter vi kan redusere utslippene på. Vi kan og vi bør gjøre noe med det, sier Haneen Khreis som er en av forfatterne av studien.

– Studien viser hvor viktig god luftkvalitet er for å redusere sykdomsbyrden. Balansert ventilasjon med luftrensing med riktige luftfiltre er helt nødvendig i områder med mye svevestøv og NO2, sier Thor Lexow, adm. dir. i VKE.

Studien kan lastes ned her.

Eurovent har laget en bransjeanbefaling for valg av luftfiltre klassifisert etter EN ISO 16890.

Veilederen skal gjøre det lettere å velge luftfiltre klassifisert etter den nye filterstandarden.

(Kilde: VKE – Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår