- Mener bedrifter kan bidra mest

 
- Mener bedrifter kan bidra mestIllustrasjonsbilde
Den nylig lanserte vannbarometerrapporten viser at et flertall av nordmenn mener at bedrifter kan bidra mest til å redusere landets vannforbruk.

Men nesten like mange mener at det er den enkelte som bærer det største ansvaret. Noe nordmennene ikke ser ut til å ta så alvorlig, ettersom de og svenskene reflekterer minst over vannforbruket sitt i hele Norden. Landets beslutningstakere blir derimot sett på som minst innflytelsesrike i saken.

Globalt sett har vi et høyt vannforbruk per innbygger i Norden. Dette er fordi tilgangen til rent ferskvann ofte oppfattes som ubegrenset. Men i mange deler av verden er tilgangen til ferskvann begrenset. Og ifølge nordmennene er det først og fremst bedriftene som har mulighet til å bidra til en reduksjon i forbruket, i hvert fall i Norge. 38 prosent sier nemlig at det i all hovedsak er bedrifter som kan redusere vannforbruket vårt. Nesten like mange, 35 prosent mener at det er den enkelte som har det største ansvaret.

Men få nordmenn har tillit til samfunnets beslutningstakere i saken. Bare 13 prosent tror at myndigheter, politikere og andre tjenestemenn vil være de rette til å stramme inn når det gjelder å senke landets vannforbruk.

– Det er lite sannsynlig at vi vil kunne oppleve mangel på drikkevann i Norge. Likevel håper vi at Vannbarometeret og situasjonen ellers i verden vil åpne øynene til nordmenn ytterligere. Ferskvann er en livsviktig naturressurs vi ikke bør ta for gitt. Det er mange enkle måter å forhindre unødvendig sløsing med vann. Nordmenn har stort forbedringspotensiale i forhold til de nordiske naboene, sier Peter Juul, General Manager Nordic & Baltic hos GROHE, i en pressemelding.

Blant alle de nordiske landene reflekterer nordmenn minst over eget vannforbruk. Bare 14 prosent av nordmenn reflekterer over eget forbruk daglig. Men interessen varierer innenfor landets grenser. En av fem kvinner reflekterer daglig over eget forbruk. Hele 36 prosent av menn reflekterer aldri over eget vannforbruk.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår