Micro Matic og function slår seg sammen

 
Micro Matic og function slår seg sammenBildet: Bjørn Erik Grimstad, adm. dir. i function Products (t.v.) og Kjetil Kaldestad, adm. dir. i Micro Matic
KNX får en ny ledestjerne når Micro Matic Norge AS nå kjøper function AS. Begge vil med dette utvikle porteføljen, med ambisjoner om å bli den ledende aktøren i Skandinavia.

To norske selskaper med sterk kompetanse på KNX og automasjon skal nå forene krefter i markedet. Med fokus på redusert energiforbruk gjennom kvalitetsprodukter og brukervennlig styring, står teknologi-drevet bærekraft i sentrum for virksomhetene.

Flere fagressurser

function sin betydelige kompetanse innenfor KNX-styringssystemer i næringsbygg vil utfylle Micro Matic sin allerede sterke portefølje. Micro Matic, kjent for sine energibesparende løsninger, dekker et bredt spekter av behov fra elektroinstallasjoner og inneklima til energi og infrastruktur.

De to selskapenes samlede ekspertise og brede produkt- og løsningsutvalg, vil resultere i en betydelig aktør innen KNX, som vil være svært positivt for både kunder og leverandører. Selskapenes kunder får tilgang til flere fagressurser i hele Norge, samt større bredde fra anerkjente leverandører. Dette gir økt valgfrihet og dermed beste løsning for hver enkelt kunde.

Begge selskapene har i dag tilstedeværelse i Sverige og Danmark, og vil utvikle porteføljen til å bli den ledende aktøren i Skandinavia.

Sterkere og mer allsidige

- Med Micro Matic på laget får vi et selskap med lang erfaring og kompetanse i Norge, som er rigget for vekst, og som vil gi oss en unik posisjon i markedet. Vi ser frem til å kombinere vår kompetanse og våre kvalitetsprodukter med Micro Matic sin sterke organisasjon og portefølje, slik at vi kan tilby kundene enda bedre løsninger. Sammen blir vi sterkere og mer allsidige i møtet med morgendagens utfordringer, sier Bjørn Erik Grimstad, adm. dir. i function Products.

- Ved å forene kreftene til function og Micro Matic, som hver for seg er eksperter på KNX, får vi en slagkraft som langt overgår summen av våre individuelle kapasiteter. Det er ikke bare kompetansen vår som smelter sammen – kulturene, som begge er dypt forankret i innovasjon, kvalitet og kundeservice, harmonerer svært godt, og vil løfte oss mot nye høyder, sier Kjetil Kaldestad, adm. dir. i Micro Matic.

Micro Matic på en endringsreise

Micro Matic gjør det fjerde oppkjøpet på 18 måneder, dobler omsetningen i gruppen og tar posisjonen som Skandinavias ledende selskap på KNX-produkter og -løsninger. Selskapet med Kaldestad i spissen bestemte i 2022 at selskapet skulle transformeres og bli det ledende norske teknologiselskapet innenfor smarte løsninger for bygg og anlegg.

Og transformasjon har det blitt. 18 måneder senere har den norsk-eide gruppen, med Aars som proaktiv og drivende eier, gjennomført fire strategiske oppkjøp. I dag ble function AS nummer fire, mens kjøpet av Multilux AS ble annonsert i forrige uke. Selskapet ønsker med dette å utvikle og befeste en ledende posisjon i et relativt fragmentert marked, være en pådriver for innovasjon og utvikling, samt sikre vekst i hele porteføljen.

- Nå er vi skikkelig i gang, og med dette siste oppkjøpet er vi nå rigget til å være ledende innen KNX i hele Skandinavia! Nå skal vi brette opp ermene, få organisasjonene til å flyte sammen, og stå samlet om å vinne kunder, talenter og markedet generelt. Dette blir superspennende, sier Kaldestad før han smiler og løper videre til et intervju om Eliaden som er i slutten av mai.
_____
Om function

function er en leverandør av løsninger for styringssystemer i næringsbygg, hotell og bolig, og en ledende aktør i Skandinavia på KNX. function har sitt hovedkvarter i Bergen, med avdelingskontorer i Tønsberg og Sverige, og har til sammen 23 ansatte.

Om Micro Matic

Micro Matic har som ambisjon om å bli en ledende norsk teknologibedrift. Selskapet tilbyr et bredt utvalg av produkter og tjenester innen elektroinstallasjon, inneklima, løsninger for nettselskaper og industrielle strømskinner. Micro Matic har sitt hovedkvarter i Asker, med avdelingskontorer i Tønsberg, Bergen og Trondheim, og har 75 ansatte.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår