– Miljøfyrtårn er HMS satt i system

 
– Miljøfyrtårn er HMS satt i systemBildet: Verneombud og administrasjonssekretær Anne Lise Ihle og advokat Trond Martinussen i Rørentreprenørene Norge har samarbeidet om å miljøfyrtårnsertifisere Rørentreprenørene Norge.
Som første bransjeorganisasjon i BNL er Rørentreprenørene Norge nå miljøsertifisert.

– Det gjeve diplomet viser at vi forplikter oss til å utføre og ivareta HMS kontinuerlig. Vi må også avlegge klima- og miljørapport i april hvert år. Denne vil vise hvor miljøvennlig organisasjonen er, sier verneombud og administrasjonssekretær Anne Lise Ihle i Rørentreprenørene Norge i en pressemelding.

Sammen med RørNorges advokat Trond Martinussen har hun kartlagt rutinene på arbeidsplassen og plassert dem i miljøfyrtårnsytemet. Sjekklister og dokumentering skal gjøre fremtidens vaner og rutiner gode og grønne.

– Vi skal være bevisste på valg av leverandører og innkjøp, sortering av avfall og energibruk, og jobbe helhetlig, systematisk og langsiktig for å være en miljøvennlig bedrift. Dette er ett av de bidragene vi gjør for å skape en grønnere fremtid, sier Anne Lise Ihle.

Godt for klimaet og kollegaene

I tillegg til å ha oversikt over og kontroll på miljøvernsgehalten i organisasjonen, er rutiner for å sikre trivsel og et godt arbeidsmiljø bakt inn i opplegget.

– Det blir obligatoriske vernerunder og gjennomgang med de ansatte to ganger i året. Vi gjør mye av dette fra før, men når det blir satt i system og vi kan måle fremgangen, er det enklere å ha oversikt og kontroll, sier Ihle.

Som verneombud har hun ansvar for at HMS-oppgavene og miljøtiltakene utføres. I Oslo blir vanligvis miljøfyrtårndiplomene utdelt to ganger i året av bymilløetaten i Oslo rådhus. Som de fleste andre arrangementer med mange mennesker samlet på ett sted i år, er dette avlyst – men etaten planlegger å markere alle som er miljøfyrtårnsertifiserte i 2020 i rådhuset i desember.

Godkjent av EU

Miljøfyrtårn er den første nasjonale miljøsertifiseringsordningen som er blitt godkjent av EU.
Sertifiserte bedrifter er populære i markedet, og blir ofte prioritert i anbudsrunder.

Rørentreprenørene Norge anbefaler alle alle medlemsbedrifter å bli miljøfyrtårnsertifisert.

- Vi tilbyr sertfiseringswebinar fra og med 7. oktober. Det går i fire moduler over fire samlinger ut måneden, og du hjelpes gjennom prosessen av vår miljøfyrtårnkonsulent Rune Drægni, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Les mer om webinaret Miljøfyrtårn på 1-2-3 her.

(Du kan også melde deg på via linken)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår