Mottakelse med en smak av Norge på IFAT

 
Mottakelse med en smak av Norge på IFATBildet: God stemning under den norske mottakelsen på IFAT i München onsdag kveld. Leder for vannsektoren i Innovasjon Norge, Arne Borgersen (i midten) har fått gode tilbakemeldinger fra norsk vannbransje for en god ramme rundt IFAT-konferansen. (Foto: Odd Borgestrand)
Flere hundre utstillere og besøkende under IFAT messen i München takket ja til den åpne mottakelsen i regi av Innovasjon Norge og den norske ambassade i går kveld.
Av Odd Borgestrand, München
 
– Møteplasser, også i form av en mottakelse, er viktig under konferanser som dette. Relasjonsbygging og mingling under en messe resulterer ofte i nye forbindelser og verdiskaping, slår leder for vannsektoren i Innovasjon Norge, Arne Borgersen, fast overfor VVS aktuelt.
Det var nok en liten skuffelse at hovedverten, nemlig den norske ambassaden i Berlin, uteble fra arrangementet. Dermed ble det Innovasjon Norge som måtte ta vertsrollen alene, uten at det la noen demper på stemningen.
-Vi skulle gjerne sett at ambassaden var representert, men forstår at det ikke alltid lar seg gjøre, sa en diplomatisk Arne Borgersen, til VVS aktuelt under mottakelsen i går.
 
En smak av Norge og verden
Her var det nemlig en mottakelse der alle konferansedeltakere selv sto for programmet, mens ambassaden og Innovasjon Norge sto for serveringen med en såkalt «taste of Norway». Det var mange gode norske og utenlandske smaker både på tallerken og i glass, og nettverksarbeidet og minglingen pågikk et par hektiske timer med god stemning.
Flere hundre nordmenn og deres forretningsforbindelser stilte opp på mottakelsen som et fint avbrekk i en tøff uke. Det skal god helse og fysikk til både for utstillere og gjester som skal få med seg mest mulig av innholdet i de totalt 16 utstillingshallene. Her er det et innendørs utstillingsareal på 180.000 kvadratmeter, og i tillegg er også deler av det 425.000 kvadratmeter store utendørsområdet i bruk.
 
Innovasjon Norge 
har fått svært gode tilbakemeldinger på rammen rundt den norske paviljongen i en av messehallene og tilretteleggingen rundt  hele arrangementet. Et stort antall nordmenn har tatt turen til München denne uka, og mange kommer på besøk i paviljongen og utstillerne der.
– Vi gjør terskelen lavere og gir små og store bedrifter en mulighet til å komme ut med sitt budskap og sine produkter i samarbeid med vannbransjens egne aktører, understreker Borgersen overfor VVS aktuelt.
Den norske paviljongen et nyttig virkemiddel for å få aktører som tidligere ikke har hatt så sterke relasjoner til å bli synlige. Et titalls norske firmaer deler nå felles paviljong der de også får økonomisk støtte av Innovasjon Norge for å vise fram sine produkter og konsepter innen vannbehandling.
Borgersen er tydelig på at det under IFAT 2014 oppstår ideer til konkrete prosjekter mellom partnerne på den norske paviljongen. 
 
Norsk Vann

Rådgiver Arne Haar, som er Norsk Vanns offisielle representant under IFAT er også strålende fornøyd med både opplegg og samarbeid i München. Dette har vært både faglig svært interessant og morsomt å være med på. En felles norsk paviljong er med å styrke fellesskapet og gi aktørene i vannbransjen et sterkere fokus. Med det som utgangspunkt mener jeg at vi har lykkes, sier Haarr til VVS aktuelt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår