Munch bukker til Kongen

 
Munch bukker til KongenMunch- museet vil av alle skuelystne både bli lagt merke til og bli husket.
Visste du at Munch-museets karakteristiske knekk i toppen er byggets måte og ærbødig bukke mot Slottet og til Kongen?

Da arkitektkontorene Estudio Herreros og LPO tegnet det nye hjemmet til Edvard Munchs kunst, var det byggets ærbødige bukking mot vest og mot slottet et par kilometer unna som ble varemerket. 20 graders helling fra 40 til 55 meter over bakken illustrerer samtidig Munchs utfordrende og eksperimentelle egenart på en tidsriktig, moderne og også oppsiktsvekkende måte. Munch museet vil av alle skuelystne både bli lagt merke til og bli husket. Oslo har fått et ekte signalbygg for fremtiden.

Munchs kjente og enorme maleri «Solen» med sine 4,5 x 8 meter måtte ut gjennom taket fra sitt gamle hjem på Tøyen, ført rolig gjennom byen på både trailer og over fjorden fra Sørenga på lekter, før Solen endelig skled inn gjennom verdens største brevsprekk i sydveggen på sitt nye hjem.

- For oss som har fått gleden og æren av å sette opp dette kunstverket av et bygg, vil vi også bukke og ærbødigs takke for det historiske oppdraget. Vi gratulerer Munch, Norge og hovedstaden med åpningen ved å vise en filmsnutt med litt av hva hvordan det hele ble til både med selve byggingen og flyttingen av store kunstverk. 

Takk, Munch.

Hilsen Oslo Bygg, Høyden, Veidekke, HENT, Advansia, Siemens, LPO, Estudio Herreros, Multiconsult og GK.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår