Mye varme for pengene

 
Mye varme for pengene I et normalt norsk velisolert hus vil solen alene kunne dekke 70 prosent av behovet for varmt vann og 30 prosent av varmebehovet. KVT har allerede iverksatt kurs med tema Sonnenkraft Comfort Plus solfangere. (Foto: Jan H. Kalvik)
22.09.10: Solfangeranlegget Comfort Plus fra Sonnenkraft optimerer utbyttet og gir mye varme igjen for pengene. Dette er den ideelle løsningen for alle som søker kvalitet som ikke koster mer enn nødvendig.
22.09.10: Solfangeranlegget Comfort Plus fra Sonnenkraft optimerer utbyttet og gir mye varme igjen for pengene. Dette er den ideelle løsningen for alle som søker kvalitet som ikke koster mer enn nødvendig.
VVS aktuelt

Det sier daglig leder Thorbjørn Nilsen i Kompetansesenteret Klima & Varmeteknikk AS.
Samtidig får man den varme og komfort som forventes av et moderne solvarmeanlegg.

Comfort Plus er en løsning som er hentet fram i samarbeid mellom Sonnenkraft, Bolig Enøk AS og Kompetansesenteret Klima & Varmeteknikk AS. Dette er teknologi som er brukt gjennom mange år i Danmark, Tyskland og andre europeiske land, sier Nilsen videre. 

Mange myter
- Det er en myte at vi ikke kan benytte solvarme som energi her i Norge på grunn av lave temperaturer. Faktum er at solvarme gir god energiutnyttelse langt ned på gradestokken.  I land det er naturlig for oss å sammenlikne oss med klimatisk som Sverige, Finland, Danmark, Østerrike og Tyskland, er denne enorme og uutømmelige energikilden langt mer utbredt. Det er derfor på tide at vi tar livet av myten og deltar i solkraftutnyttelsen, påpeker Thorbjørn Nilsen. 

Hybridløsninger
Et solfangeranlegg kan enkelt tilkobles et eksisterende anlegg hvor man har annen energikilde, dermed vil man oppleve et redusert energiforbruk/høyere komfort/bedre energikarakter på bygget.- Vi ser et stort potensiale i kombinasjonsløsninger, såkalte hybridanlegg hvor vi kombinerer varmepumper med solfangerne. Ved hjelp av en enkel styringsenhet sørger man for optimal utnyttelse av sparepotensialet, forteller Nilsen. KVT vil tilby kurs om solvarmeteknologi og korrekt montasje og drift.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår