Nå kan brukt, brannfarlig kuldemedium leveres

 
Nå kan  brukt, brannfarlig kuldemedium leveresBildet: Produksjonsarbeider Mikkel Østby og Driftsansvarlig Bjørkelangen Kenneth Grannerud viser frem stasjonen for tømming av flasker med propan.
Stiftelsen Returgass har kjøpt Renor AS sitt anlegg for håndtering av propan og kan nå tilby mottak av de fleste typer brannfarlige kuldemedier.

Brannfarlige kuldemedier erstatter i stort omfang de ikke-brannfarlige HFK-kuldemediene. Det har inntil nå vært et problem med å få levert brukte brannfarlige kuldemedier og da spesielt propan. Det er ikke god praksis å slippe ut propan i friluft, da propan (R290) for kuldeanlegg er luktløs, fargeløs og smakløs.

Dette gjør at en ikke har kontroll på hvor den blir av etter utslippet, noe som innebærer en risiko for antennelse og uhell. Løsningen er enten å fakle den av, eller fylle den på flaske og levere til et godkjent mottak. Det er ikke alle steder det blir satt pris på at en fyrer opp en real gassflamme, og da er fylling på flaske det beste alternativet. Kjøpet av Renor på Bjørkelangen gjør at Stiftelsen Returgass (SRG) nå kan ta imot de fleste typer brannfarlige hydrokarboner, HFK-er og HFO-er.

- Gjennom kjøp av Renor sitt anlegg på Bjørkelangen utvider Returgass sin aktivitet. Kjøpet medfører at Returgass er den første virksomheten i kjølebransjen med anlegg for å håndtere fremtidens brannfarlige kjølegasser. Vi ser også på muligheten av å kjøpe inn egne returflasker for propan, slik at tømming og retur skal bli enklest mulig for kulde- og varmepumpebransjen, sier Lisbeth Solgaard, daglig leder i SRG.

Jarle Haugedal, administrerende direktør i Renor, forteller at salget av Bjørkelangen er en del av Renors langsiktige strategi.
- Vi ønsker å fokusere på produksjon av brensler av avfall og biprodukter. Dette gjør vi for å sikre at det som før var et problem utnyttes i tråd med myndighetenes målsetninger om sirkulær økonomi.

Fakta:

• Renor er en miljøbedrift som ved sine moderne prosessanlegg i Aurskog og Brevik omgjør farlig avfall og biprodukter til et nyttig brensel som erstatter kull i Norcems sementfabrikk i Brevik. Løsningen er klassifisert som gjenvinning.

• Returgass er et velrennomert selskap spesialisert på håndtering av miljøbelastende kjølegasser. Arbeidet forhindrer at 80 tonn sterkt ozon ødeleggende kjølegasser slippes ut i atmosfæren, ved at de destrueres ved forbrenning i høy temperatur. Returgass har sitt hovedkontor på Hokksund utenfor Drammen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår