Nærmer seg ambisiøst energimål

 
Nærmer seg ambisiøst energimålBildet: Rosenholm Campus. Foto: Finn Ståle Felberg.
I Aspelin Ramms årlige miljørapport fremgår det at energibruken over hele eiendomsmassen er nede i 181 kWh/kvm for 2017, ned fra 194 kWh/kvm året før.

Til sammenligning forbruker norske yrkesbygg i snitt omlag 265 kWh/kvm/år. Disse tallene, sammen med forventet effekt av nye tiltak på slutten av fjoråret, betyr at selskapet ligger godt an til å nå sine ambisiøse mål i 2018.

– Vi satte oss et mål i 2014 om at vi skulle klare å redusere energibruken til under 170 kWh/kvm innen utgangen av 2018. Da målet ble satt lå vi på over 200 kWh/kvm. Vi lå jo allerede den gang ganske godt an sammenlignet med de fleste vi kan sammenligne oss med, så det sier seg selv at dette var et ganske ambisiøst mål. Men nå ser det ut til at vi kan greie det, sier direktør for miljø og innovasjon Isak Oksvold i en pressemelding.

- Selv om tallet for hele året i fjor fremdeles ligger litt over målet, så er det flere prosjekter på tampen av fjoråret og begynnelsen av dette året som kommer til å dra tallene for 2018 et godt stykke nedover, og dermed er målet nå godt innen rekkevidde, sier han

– Vi gjennomførte noen ganske store investeringer i energieffektivisering på ALNA senter og Rosenholm Campus som var ferdig rett før årsskiftet. Det kommer til å gi markante resultater. I år er også første byggetrinn på Gardermoen Campus satt i drift og kommer inn i denne porteføljen. Der har vi gjort noen store grep for å bygge et av Norges mest energieffektive sykehus, og det kommer også til å vises på gjennomsnittet, sier Oksvold.

Rapporten presenterer også noen av den nyeste miljøprosjektene selskapet har i porteføljen. Selskapet har også hatt støtte av ENOVA for å gjennomføre energieffektivisering i flere prosjekter.

– Vår filosofi er at det alltid går an å bli litt bedre, og akkurat det er miljørapporten et bevis for. År for år bedrer vi miljøresultatene, og det skal vi fortsette med, avslutter Oksvold.

Se Aspelin Ramms miljørapport her
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår