Narvik får nytt sykehus

 
Narvik får nytt sykehusSlik kan nye Narvik sykehus fremstå om få år. Illustrasjon: Borealis Arkitekter AS
Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN) skal samle tilbudet innen fysisk og psykisk helse og rusbehandling i ett felles bygg på Furumoen mellom Narvik sentrum og Hålogalandsbrua.

Det nye sykehuset i Narvik skal erstatte det gamle sykehuset på «sykehushaugen» i Narvik sentrum og bygningene i Håkvik.

- Nye UNN Narvik skal sikre bedre kvalitet på helsetjenestene, økt pasientsikkerhet, lengre åpningstider og kortere ventetid. Helhetlig pasientforløp og pasientbehandling skal være førende prinsipper for valg av løsning for det nye sykehuset. Arealet skal tilrettelegge for flyt, god logistikk og gode arbeidsprosesser, skriver UNN i en pressemelding.

Planleggingen av sykehuset i Narvik er inne i en klargjørende fase før oppstart av forprosjektet i mars 2019. Etter planen skal bygget stå ferdig i 2022. Regjeringen bevilger 118 millioner kroner, med en låneramme på 1,7 milliarder kroner. 

Informasjon om anbudskonkurranse ligger nå tilgjengelig i Database for offentlige innkjøp (Doffin)

Tall og fakta om det nye sykehuset:

• Sykehuset vil dekke et lokalsykehusområde på omtrent 28 000 innbyggere i Nordre Nordland og Sør-Troms og tilby tjenester til Universitetssykehuset Nord-Norge sitt totale opptaksområde på 190 000 innbyggere. (Den endelige størrelsen på opptaksområdet til UNN Narvik er under evaluering)

• Byggestart er planlagt til tredje kvartal 2019

• Bygget er planlagt ferdig i sommeren 2022 og kan tas i bruk i ved årsskiftet 2022/23

• Samlet arealbehov: Omtrent 26 000 m²

• Kostnadsramme for prosjektet er beregnet til 2,2 milliarder kroner (prisnivå 2022)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår