NHO: Det blir ikke grønt skifte med røde tall

 
NHO: Det blir ikke grønt skifte med røde tallNHO-president Arvid Moss. (Foto: Tore Kubberød)
NHO-president Arvid Moss mener det ikke kan bli et grønt skifte i norsk byggenæring med røde tall.

Av Tore Kubberød (tekst)

NHO er selvsagt på plass på Bygg Reis Deg, og president Arvid Moss bidro under åpningskonferansen.

– Det er svært viktig for meg å være her som representant for en av de største landsforeningene. NHO er viktige for både sysselsetting og næringsskapning. Det Norge trenger mer av er verdiskapning i privat næringsliv og flere private arbeidsplasser. Der spiller byggenæringen en viktig rolle, sa Arvid Moss.

Han mener perspektivmeldingen fra regjeringen gir et godt bilde på hva som trengs i årene framover.

– Sysselsettingsøkningen i Norge er lav, mens regjeringens perspektivmelding sier at vi trenger 200.000 nye arbeidsplasser i privat sektor de neste ti årene. Det betyr at det må skapes 20.000 nye arbeidsplasser hvert eneste år, blant annet for å kompensere for nedgangen i olje- og gass-sektoren.

– Samtidig som det skal skapes nye arbeidsplasser så skal man også oppfylle kravene til bærekraft og det grønne skiftet. Både byggenæringen og andre næringer må hele tiden tilpasse seg nye krav. Det kan bli et dilemma hvordan man hele tiden skal finne grønne løsninger. Dessverre blir det ikke et grønt skifte med røde bunnlinjer. Eller som statsminister Erna Solberg har sagt: Vi skal ha et lavutslippsamfunn, ikke et lavinntektssamfunn.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår