Niprox overtar Moderne Varme

 
Niprox overtar Moderne VarmeBildet: Roy Austbø (t,v.) og Inge Ellingsund i Niprox Technology.
Niprox Technology AS har kjøpt 51 prosent av aksjene i Moderne Varme på Nordfjordeid.

Selskapet har åtte ansatte og var i 2016 det fjerde raskest voksende selskapet i landet innenfor teknologi/bioteknologi, media og telekom.

Som hand i hanske
Moderne Varme bygger varmepumpeanlegg til næringsbygg, og passer dermed som hånd i hanske sammen med Niprox, som har som visjon å være nummer en på vannbehandling i vannbårne system.
– Vi har samarbeidet med dem i flere år allerede, sier salgs- og markedssjef Roy Austbø i en pressemelding, og forklarer at Moderne Varme lager system der de borer brønner og henter energi fra bakken. Det vil si at systemene deres er svært plassbesparende.

– Og er det noe som koster når man bygger i dag, er det areal. Men de er veldig avhengige av rent vann til systemene sine, og der kommer vi inn, sier Austbø.

Alt som befinner seg på det tekniske rommet på Docen II er det Moderne Varme som har tegnet, og en annen stor, lokal kunde er Flora videregående skole. Niprox har alt i alt 1100 anlegg innenfor Skandinavia som de har all service på.

Moderne Varme blir det fjerde selskapet i porteføljen til Niprox Technology AS. Fra før har man Niprox Systems, som lager software, mens Enerin AS driv forskning og utvikling rundt energibesparing. De driver også rådgivning.
– Det bruker vi mye penger på. Det handler om energibesparing: Når anleggene vi leverer fungerer optimalt og bruker minst mulig energi, er det en god del penger å spare for kundene, slår Austbø fast.

– Lokal forankring er viktig
Han omtaler Moderne Varme sine produkt som «toppmoderne teknologi».
– Vi ser at de har et kvalitetsprodukt, og der vil vi også være. Sintef mener vi er nummer en på vannbehandling, og vi har ingen ambisjon om å være billigst. Det viktigste for oss er å levere kvalitet - og det gjenspeiler seg i alle selskapene våre, sier Austbø.

Austbø understreker også den lokale forankringa i alt Niprox foretar seg.

– Det er viktig for oss. Vi får tak i alt her i byen, og jeg synes det er leit når folk ikke skjønner hvor viktig det er å bruke de tjenestene og produktene vi har lokalt, sier han.
På Nordfjordeid er de glade for å ha fått en investor som er med på laget for det lange løpet, og har allerede planer om å utvide staben. I første omgang ser de etter en salgssjef. Kjartan Strand, styreleder i Niprox Technology AS, har stor tro på Moderne Varme, og på at oppkjøpet vil styrke begge selskapene sin kompetanse og rekkevidde:

– Moderne Varme er en bedrift som er aktivt med på å skape det grønne skiftet. Som totalleverandør av energisentraler, leverer de teknologi helt i verdensklasse. Vi i Niprox gleder oss til å være med på utviklingen deres, sier Roy Austbø avslutningsvis.

NIPROX:
Teknologien Niprox bruker ble utviklet for å fjerne oksygen fra borevannn offshore på starten av 90-talet, deretter ble den tatt i bruk i vasnnbåren varme- og kjøleanlegg på land.
Niprox har nå ansvaret for 1100 slike anlegg.
Det er til sammen 13 ansatte i Niprox Technology AS, Niprox Systems og Enerin. I tillegg kommer de åtte ansatte i Moderne Varme.
Niprox omsatte i 2017 for knappe 17 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 2.864.000 kroner.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår