Norconsult inngår samarbeid med NRG og NRG-U

 
Norconsult inngår samarbeid med NRG og NRG-UBildet: Felles engasjement for realfag. F.v.: Hege Njå Bjørkmann, Norconsult; Tone Ravlo, NRG; Roger Elstad, NRG; Fride A. Hærem, Norconsult; Geir Vedeld, NRG.
Norconsult støtter lokal satsing på realfag og signerte nylig en langsiktig samarbeidsavtale med Norges Realfagsgymnas (NRG) og Norges Realfagsgymnas ungdomsskole (NRG-U).

Nylig ble Norges Realfagsgymnas offisielt åpnet med et storstilt arrangement i skolens egne lokaler i Sandvika i Bærum. NRG er Norges første realfagsgymnas, og landets eneste godkjente videregående profilskole med dybdelæring innen matematikk, naturfag og teknologi.

Engasjement for realfag
Norconsult og NRG inngår nå et offisielt og langsiktig samarbeid med et felles mål om å bidra til et økt engasjement for realfag. Avtalen innebærer blant annet prosjektarbeid veiledet av medarbeidere i Norconsult, mentorordning og økonomisk støtte til å bygge et høyst moderne laboratorium på skolen.
– Å ha en rendyrket skole der elevene alle har en felles genuin interesse for matematikk, naturfag, programmering og teknologi, lover meget positivt for fremtiden i vår bransje, sier konserndirektør for Stab, Fride A. Hærem i en pressemelding.

– Norconsult ønsker å bidra i lokalsamfunnene der vi er representert. Som en av de store arbeidsgiverne i Bærum, og en realfaglig kunnskapsbedrift, ser vi nå veldig frem til å jobbe sammen med NRG og en felles innsats for realkompetanse blant de unge, sier Hærem. –At NRG i tillegg er en MOT-skole, er ekstra gledelig for Norconsult som har vært stolt samarbeidspartner med MOT i flere år.

Tett samarbeid med næringslivet
– Skolene ønsker et tett samarbeid med næringslivet, sier rektor Geir Vedeld. – Det er viktig for oss at arbeidsgivere som Norconsult engasjerer seg da vi vil gi elevene våre en praktisk tilnærming til realfagene som kan forberede de på livet etter utdanning. Allerede forrige skoleår bidro Norconsult med veiledning og evaluering av elevene i åttende trinns prosjektarbeid med byutvikling i Sandvika.

Gründer av både NRG og NTG (Norges Toppidrettsgymnas), Roger Elstad, syns det er spennende at elevene får mulighet til å lære av ekspertisen til Norconsult.
– Norconsult har prosjekter og kunnskap på en rekke områder våre elever har interesse for, blant annet ingeniørvirksomhet, arkitektur, byutvikling, grønn energi og miljø.
– Dette samarbeidet gjør at vi kan tilby en opplæring for våre elever som både er virkelighetsnær og praktisk, noe som vil bidra til økt nytteverdi for elevene, avslutter Vedeld.

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fire verdensdeler. Tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår