Norconsult med ny VA-rapport

 
Norconsult med ny VA-rapportBildet: Norconsults fageksperter har utarbeidet en ny rapport for Norsk Vann. Fra venstre: Kjell L. Keseler (forfatter), Ivar Urke (forfatter), Mareike Anika Becker (medforfatter) og Gisle H. Fagerlid (oppdragsleder). (Foto Norconsult)
På oppdrag for Norsk Vann har Norconsult utarbeidet en rapport med tittel «Veiledning for bruk av betongrør og kummer».

Rapporten henvender seg til kommunale og statlige etater, prosjekterende og entreprenører.

I tillegg til å gi en innføring i betongens materialegenskaper, gir rapporten også en innføring i fordeler og ulemper ved bruk av betong som materiale for rør og kummer i vann- og avløpsanlegg (VA-anlegg). Rapporten vil også gi en veiledning i oppbyggingen av et VA-anlegg der man bruker rør og kummer i betong.

Det er Norconsults fagmiljø innen vann og avløp som har utarbeidet rapporten.
– Vi er stolte over at Norsk Vann har vist oss denne tilliten og valgt Norconsult og vår fagkompetanse i utarbeidelse av rapporten. Dette er noe hele VA-Norge vil kunne nyttiggjøre seg av, sier Stig Olsborg, avdelingsleder for VA-transportsystemer i Norconsult.

Den helhetlige rapporten tar for seg betongmaterialets viktigste egenskaper, bruk, anleggsutførelse og HMS-forhold i forbindelse med avløpsledninger og kummer i betong, basert på de produkter som finnes på markedet i dag.

Rapporten er utarbeidet for å veilede eier, prosjekterende og utførende i riktig bruk av betongrør og kummer, for å oppnå et best mulig resultat. Det er flere interessenter rapporten henvender seg til, men den skal primært fungere som en veileder for kommunale og statlige etater, prosjekterende og entreprenører.
Prosjektet har vært styrt av en egen styringsgruppe fra Norsk Vann, og betongbransjen har vært involvert i flere workshops underveis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår