Nordbygg er i gang

 
Nordbygg er i gangBildet: I går åpnet Nordbygg 2014, med tema ”Sustainable Days" (Foto: Bjørn Laberg)
Skandinavias største byggmesse har nå åpnet portene. For broderfolket er dette blitt den største happeningen i byggebransjen. Det innebærer fire intensive messedager, i år med bærekraftige dager, eller ”Sustainable Days”, som årets parole.
Av Bjørn Laberg
Stockholm


– Konferansen og utstillingen ” Sustainable Days”, er i år et nytt innslag på Nordbygg. Det er et arrangement med internasjonalt tilsnitt, som fyller Victoriahallen. Tanken er å ha ulike hovedtema for hver utgave av messen, og i år er undertittelen ” Featuring Germany”. Vi har nemlig denne gang det tysk-svenske handelskammeret som medarrangør. Her kan man treffe tyske og svenske samfunnsbyggere i utstillinger, konferanser og workshops og seminarer, sier Nordbyggs prosjektsjef, Peter Söderberg til VVS aktuelt.

Blant innlederne til "Featuring Germany" var direktør for "komiteen for bærekraftig bygging" ved det tyske miljødepartementet, Hans-Dieter Hegner. Han redegjorde for hvordan de tyske myndighetene ser på bærekraftig bygging, i lys av den mye omtalte tyske omstillingen til et lavutslippssamfunn, "Energiewende". Hegner informerte også om rammebetingelser for tysk byggebransje, samtidig som han la frem en rekke eksempler på innovative, plusshusprosjekt rundt om i Tyskland. 

 
Hans-Dieter-Hegner.jpg
Bildet: Direktør Hans-Dieter Hegner. (Foto: Bjørn Laberg

I et spesialevenement, kalt ”Heta byggen”, presenteres dessuten tre spennende byggeprosjekt i utstilling og seminarer. De tre prosjektene er ”Nya stadshuset i Kiruna”, ”Norrtälje hamn og ”Vallastaden i Linköping”. 
”Renovera energismart” er et annet evenement, hvor publikum kan studere prosjektet ”Ett hus – fem muligheter”. Her beregnes kostnader og energibesparelser, med utgangspunkt i fem ulike enøk-tiltak i et rekkehus fra 1970-tallet. 

Tradisjonen tro blir det også i år prisutdelinger, et utall konferanser og bransjeseminarer under disse fire dagene ved Stockholmsmässan.
– Som regel er åpningsdagen temmelig ”lugn”, før det store innrykket av besøkende, onsdag og torsdag, sier Söderberg.

Peter-S__derberg_001.jpg 
Bildet: Nordbyggs prosjektsjef, Peter Söderberg (Foto: Bjørn Laberg)

Selv om norske utstillere kan telles på èn hånd, knapt nok, hadde mange nordmenn funnet det bryet verdt å besøke Nordbygg på åpningsdagen.
– Erfaringsmessig vil mellom 500 og 700 nordmenn besøke messen i løpet av disse dagene, sier Peter Söderberg. 
Interessen fra polske utstillere har ifølge Söderberg økt såpass kraftig at man i år har etablert en egen ”Polish Pavillion” under messen.
– Dette er blir en tilsvarende markering, lik  ”Baltic Pavillion” i 2012, sier han til VVS aktuelt. 

  
(Vi kommer for øvrig tilbake med mer Nordbygg-stoff i VVS aktuelt nr.3)
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår