Nordic Climate Group kjøper Reftec i Trondheim

 
Nordic Climate Group kjøper Reftec i TrondheimBildet: Erik Dyrseth, administrerende direktør i Reftec AS
Nordic Climate Group vokser i Norge gjennom oppkjøpet av Reftec AS, med hovedkontor i Trondheim. Oppkjøpet omfatter også datterselskapet Rana Kulde, Mo i Rana.

Når Reftec blir en del av gruppen, styrker Nordic Climate Group sin posisjon i Trøndelag, men også i andre deler av Norge der selskapet opererer.

Jobber med lokalt varemerke

Reftec spesialiserer seg på energieffektive kjøle- og varmeløsninger med naturlige kjølemidler i eiendomssektoren. Reftec ble stiftet i 2007, har 14 ansatte og har sammen med Rana Kulde en omsetning på 78 millioner kroner for regnskapsåret 2023. Nordic Climate Group, som ble etablert i 2021, omsetter for fire milliarder svenske kroner og har ca. 1 550 ansatte i mer enn 80 lokale virksomheter i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Reftec er kjøpt opp fra de tidligere eierne Erik Dyrseth, Per Bjørnaas og Jonny Andersen, som eide 81 % av selskapet i like store eienandeler, samt fra ansatte som eide de resterende 19 %. Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Reftec i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere fortsetter i samme rolle og nåværende virksomhet, samt at kundeoppdrag prioriteres.

- Det beste miljøet for videre vekst

– Vi har skapt en stabil virksomhet med god økonomisk utvikling. Men for å ta neste skritt, ønsker vi å være en del av et større team. Vi har fremtidsrettede og teknisk dyktige medarbeidere som liker utvikling, energioptimalisering og naturlige kjølemidler. På denne måten sikrer vi at vi er i det beste miljøet for videre vekst. Det mener vi Nordic Climate Group er, sier Erik Dyrseth, administrerende direktør i Reftec.

Reftec har fokus på eiendomskunder der serviceavtaler med energioptimalisering har en økende interesse. Det gir erfaring både med å utvikle kundetilbud og med å bidra til samarbeid i Nordic Climate Group.

– Oppkjøpet av Reftec er et velkomment og viktig skritt for Nordic Climate Group, som nå har en sterk base i Norges tredje største kommune. Reftec er enda et selskap i gruppen som fokuserer på naturlige kjølemedier. I takt med samfunnets økte interesse for bærekraftsspørsmål, er det verdifullt å ha flere selskaper som Reftec i gruppen vår av selskaper, sier Fredrik Gren, administrerende direktør, Nordic Climate Group.

- Kompletterer oss

Norges ledende kuldetekniske kompetansemiljø Perfect Temperature Group (PTG), er også en del av Nordic Climate Group.

– Reftec og Rana Kulde kompletterer oss og Nordic Climate Group både med kompetanse og lokal tilstedeværelse langs norskekysten. Vi ser frem til et godt samarbeid med våre andre selskap i Norge, sier konsernsjef Terje Arnesen i PTG.

Nordic Climate Group har som fokus å hjelpe kundene med å minske miljøpåvirkningen og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Modellen bygger entreprenørskap, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen næringsliv/innkjøp, opplæring av ansatte og deling av teknisk kunnskap.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår