Nordic Climate Group styrker posisjonen i Danmark

 
Nordic Climate Group styrker posisjonen i DanmarkBildet: Jonas Phillipsen (t.v.) og Nicolaj Ørbæk
DANMARK: Nordic Climate Group ekspanderer videre i Danmark gjennom oppkjøpet av Ørbæk Køleteknik i Hvidovre.

Selskapet er det første i gruppen med hovedkontor på Sjælland, og legger grunnlaget for fortsatt ekspansjon i Københavnsområdet. Gjennom avtalen befester Nordic Climate Group posisjonen sin som Danmarks og Nordens ledende installatør av kjøle-, varme- og energiløsninger.

Nordic Climate Group ble etablert i 2021 og omsetter med oppkjøpet av Ørbæk Køleteknik for 3,5 milliarder SEK og har ca. 1200 ansatte ved mer enn 70 lokale virksomheter i Norden. Gjennom oppkjøpet har den danske virksomheten 120 ansatte og en årlig omsetning på ca. 250 millioner DKK. 

Ørbæk Køleteknik tilbyr salg, service og vedlikehold av kjøleanlegg til detaljhandel, butikker og lett industri i København og på Sjælland. Selskapet har 25 ansatte.

– Vi er stolte av Nordic Climate Groups interesse for selskapet og ser frem til å fortsette utviklingen av energioptimaliserte kjølesystemer, noe vi i Ørbæk Køleteknik har kommet langt med. Grunnlaget ligger i de tekniske kunnskapene, den positive holdningen og det gode arbeidet til medarbeiderne våre. Vi ser frem til å posisjonere oss enda sterkere i markedet sammen med Nordic Climate Group og til å fortsette å tilby god service til kundene våre. Alltid med høyt fokus på optimalisert driftsøkonomi og redusert klimaavtrykk, sier Nicolaj Ørbæk, administrerende direktør i Ørbæk Køleteknik. 

Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Ørbæk Køleteknik i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere fortsetter i samme rolle og nåværende virksomhet, samt at kundeoppdrag prioriteres. 

– Oppkjøpet av Ørbæk Køleteknik utfyller Nordic Climate Groups øvrige virksomhet innen dagligvarehandel og lett industri svært godt. Ørbæk Køleteknik har også gjennom en årrekke bygget opp betydelig kompetanse på naturlige kjølemidler, med spesielt fokus på CO2, noe som har vært spesielt interessant for oss i dialogen, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group. 

Nordic Climate Group har som fokus å hjelpe kundene med å minske miljøpåvirkningen og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Modellen bygger på entreprenørskap, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen næringsliv/innkjøp, opplæring av ansatte og deling av teknisk kunnskap. 

Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group er en ledende aktør innen kjøl-, varme- og energieffektive installasjoner med mål om å være en klar rollemodell innen bærekraftige klimaløsninger. Vi tar det overordnede ansvaret fra idé, prosjektering, installasjon og levering til vedlikehold og service. Konsernet ble etablert i 2021 og består nå av drøyt 70 lokale virksomheter og har ca. 1 200 ansatte. Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.
I Danmark består den nordiske klimagruppen av sju virksomheter: SA-Al Kjøleteknik Aps, PVN Kjøleteknik A/S, Buus Kjøleteknik A/S, Buus Ice A/S, Nordkøl ApS, J.F. Køleteknik og Ørbæk Køleteknik ApS

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår