Nordiske ministre: - Utslippene er uholdbare!

 
Nordiske ministre: - Utslippene er uholdbare!Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland er blant de nordiske ministrene som har signert erklæringen. (Foto: Torbjørn Tandberg).
Det sier de nordiske ministrene som er ansvarlig for bygg- og eiendomssektoren i sine land, i en erklæring.

De lover nå at de skal bekjempe klimaendringene og redusere utslippene fra bygg- og eiendomssektoren og at vi må endre måten vi bygger, renoverer og bor.

De nordiske ministrene har sammen erklært at vi ikke når våre klimamål uten en rask endring i hvordan vi bygger, renoverer og bor. Grønn Byggallianse skriver i en pressemelding at de ønsker en marsjordre fra politiske ledere velkommen.

Hele erklæringen kan du lese her.

Ministrene uttrykker forpliktelse til det pågående arbeidet for en bygg- og eiendomssektor med lave klimagassutslipp, som også er basert på sirkulære prinsipper.

I tillegg ber de generalsekretæren i Nordisk Ministerråd om å utforske muligheter for økonomisk støtte til harmonisering av regelverk for bygninger og reduksjon av klimagassutslipp fra bygg- og eiendomssektoren.

Plan- og bygningsetaten og Klimaetaten i Oslo kommune har allerede begynt å se på handlingsrommet i norsk regelverk.

 - Vi har kunnskapen og løsningene vi trenger for å nå klima- og miljømålene. De barrierene som finnes i lovverk og motvilje mot endring kan overvinnes. Men vi trenger en klar marsjordre fra våre ledere for å lykkes, skriver daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev i en kronikk i Fremtidens Byggenæring.

– Derfor er det viktig at de nordiske ministrene stiller krav til vår bransje, og jeg vil utfordre kommunalminister Monica Mæland og statsminister Erna Solberg til å høyne ambisjonene for sektoren i Norge, sier Bramslev i følge pressemeldingen fra Grønn Byggallianse.

4. desember er Grønn Byggallianse invitert til EU-parlamentet for å presentere Eiendomssektorens veikart mot 2050, og løfte frem den endringskraften vi ser blant våre medlemmer.

(Kilde. Grønn Byggallianse)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår