Nordnorges beste lærlinger

 
Nordnorges beste lærlingerBildet: F.v.: Rektor på Bodø videregående Rørvik skole Nina Røvik, konkurransedeltakerne Sander Ostad, Håvard Jensen, Martine Sofie Amundsen, samt fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen. Foto: Trond-Erlend Willassen
Nylig ble det arrangert nordnorsk mesterskap i rørleggerfag ved Bodø videregående skole. Håvard Jensen fra Tromsø trakk det lengste strået i en jevn konkurranse, og skal representere landsdelen i NM i Oslo i oktober.

- Dette var artig, men det var godt å bli ferdig også, sa en ordknapp og sikkert litt sliten Jensen etter at han ble utropt til vinner i  konkurranse med Martine Sofie Amundsen fra Finnsnes (Finnsnes rør og elektro) og Sander Ostad fra Mo i Rana (Haaland), skriver Nordland Fylkeskommune på sine hjemmesider.

Juryen uttalte forøvrig at alle de tre deltakerne hadde gjort en veldig god jobb, og at det var detaljer som skilte.

Oppgaven som lærlingene skulle løse var å montere en vask med rørsystem, ut fra en nøye angitt tegning. Etter 4-5 timers intens jobbing kunne resultatet beskues av deltakere, dommere og alle besøkende.

Konkurransen ble offisielt åpnet av fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap). Hun ønsket deltakerne lykke til og benyttet også anledningen til å skryte av konseptet med skole- og fagkonkurranser.

- En rapport fra FAFO slår fast at de virker positivt: de virker motiverende, øker lærlingenes læring og stimulerer samarbeidet mellom skole og lokalt næringsliv. Konkurransene virker også inviterende overfor omverdenen; alle interesserte inviteres til skolen for en dag. Det øker omdømmet både for faget og skole, sa hun.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår