Nordvest Miljø AS satser – skal være den ledende tverrfaglige VVS- entreprenøren i Møre og Romsdal

 
Nordvest Miljø AS satser – skal være den ledende tverrfaglige VVS- entreprenøren i Møre og RomsdalFra venstre: Andreas Knutsen (Avdelingsleder klima & rør), Ole Jonny Rogne (Daglig leder)Thomas Lund (Automasjonsleder) og Kjell Arvid Arnestad (Serviceleder)
Nordvest Miljø AS er en tverrfaglig VVS- entreprenør godt etablert i Møre og Romsdal – med hovedkontor på Blindheim i Ålesund kommune. I løpet av de siste årene har det hendt mye i bedriften – som ble etablert i 1993. I årsskiftet 2017/18 ble første trinn av et eierskifte en realitet. Opprinnelige gründere var i pensjonistalder og ønsket at bedriften skulle drives videre. Løsningen ble at 3 yngre nøkkelpersoner i bedriften inntok sentrale roller og kjøpte dem ut. I årsskiftet 2019/20 ble siste del av eierskiftet gjennomført. Selskapet eies og drives nå videre av personer i 30-40 årsalderen.

Allerede våren 2020 satset de nybakte eierne på ansettelse av rørleggere. Frem til 2020 har bedriften hatt mer omsetning på ventilasjon enn rør. Ved gjennomføring av prosjekter med rørarbeider måtte rørleggere leies inn. Etter en vurdering i styret ble det konkludert med at det var mange fordeler med å ansette egne rørleggere.

Tidlig i 2020 kom også Covid-19 til Norge. Det var selvfølgelig en risikofaktor for satsingen, men vi valgte å holde oss til strategien, forteller daglig leder Ole Jonny Rogne. Flere andre rørleggerbedrifter permitterte ansatte i samme periode. Ila. 2020 erfarte bedriften bra respons i markedet på satsingen. Det førte til videre satsing i rørfaget og en 4. medeier i starten av 2021.  Andreas Knutsen begynte i februar i 2021 og kom fra en av de største rørleggerentreprenørene i regionen – hvor han hadde rollen prosjektleder. Andreas har lang erfaring i rørfaget og gikk inn i rollen som avdelingsleder for prosjektavdelingen.

Med dette er firkløveret komplett og Nordvest Miljø AS har da medeiere som bekler rollene; Daglig leder, leder for prosjekt, service og automasjon. De 4 eierne kompletter hverandre med spisskompetanse innenfor ventilasjon, rør, service og automasjon.

Jeg tror ikke noen andre VVS – entreprenør i Møre og Romsdal er så godt rigget som vi er i administrasjonen – sier Rogne. I tillegg til eierne har vi 3 sivilingeniører og 6 ingeniører som har roller innenfor prosjektering og ledelse. Vi er dermed ikke bare en utførende entreprenør, men vi har også intern prosjekteringskompetanse som styrker oss i gjennomføringsfasen.

Nå som administrasjonen er bygget for å kunne gjennomføre større volum, vil Nordvest Miljø ansette flere i utførende ledd også.

Bedriften er i vekst og har ila. 2021 ansatt 10 nye. Likevel skal det nå ansettes flere. I dag er staben på 44 ansatte, men behovet for flere dyktige medarbeidere er til stede. Behovet skyldes generell vekst – men ikke minst er behovet økende på grunn av utvidet satsing på søre Sunnmøre. Nå i november flytter de ansatte i Ulsteinvik over til nyere og større lokaler. Målet er å ansette flere her i 2022.

Per i dag består avdeling Ulsteinvik av 2 lokale dyktige karer - som har en kombirolle som prosjektleder/servicetekniker i tillegg til 1 lærling. - Fremover vil rollene bli mer rendyrket og vi skal ha prosjektledere, serviceteknikere og rørleggere/montører – slik som vi har det i Ålesund. Vi kommer normalt til å betjene markedet sørover til og med Nordfjordeid, avslutter Rogne.

Er prosjektene spennende nok har bedriften ingen geografisk begrensning og har gjennomført prosjekter over store deler av landet tidligere.


Bilder av våre flotte lokaler i Ulsteinvik. 
 

Nordvest Miljø AS er en kompetanse – og lærebedrift innenfor fagene ventilasjon, automasjon, rør og kulde. - Akkurat nå har vi 2 lærlinger på automasjon, 1 på rør og 1 på kulde, men vi ønsker å ta imot nye i 2022 også – uttaler Rogne. Vi er med på å ta et ansvar overfor lærlingeordningen og det er en veldig fin måte å rekruttere nye ansatte på. Vi har en ung drivkraft i virksomheten hvor vi satser på kompetanse, vekst og utvikling. Trivselen i bedriften er veldig god, og vi søker nye flinke medarbeidere som vil være med å utvikle bedriften videre.
Ansatte i Ulsteinvik fra venstre;
Rikard Sheta (kuldelærling),
Egil Bigset (Prosjektleder) og
Torgeir Grimstad (Prosjektleder). 

 

 - I 2021 ble bedriften organisert gjennom medlemskap i Rørentreprenørene og VKE – ventilasjon, kulde og energi. I tillegg gikk vi inn som 11. medeier i NRA – Norsk rørallianse. Dette gir bedriften og de ansatte fantastiske muligheter for videreutvikling – både personlig og faglig - avslutter Rogne.

Nordvest Miljø AS er en unik tverrfaglig entreprenør bedrift som leverer tjenester til industri, næring – og offentlige bygg.

Forretningsområdene er blant annet prosjektering, levering og vedlikehold av;

  • Ventilasjonsanlegg og prosessventilasjon
  • Varmepumper, komfortkjøling og prosesskjøling
  • SD-anlegg/byggautomasjon
  • Varmeanlegg, sanitæranlegg og sprinkleranlegg
  • Energimerking, energirådgiving og Enova søknader

Inneklima og miljø er i fokus og bedriften ønsker å bidra til betydelige energi- og miljøgevinster for sine kunder.

Nordvest Miljø skal med sin tverrfaglighet være det naturlige valget for både eksisterende og nye kunder. Vi er en leverandør fra A til Å, som er godt skodd til å ta på oss alt fra enkle til store, avanserte oppdrag, forteller Rogne.

Det er en fremoverlent inneklimaentreprenør som har satset gjennom koronakrisen. Nå håper ledelsen at markedet i Møre og Romsdal vil benytte seg av en stor – lokal og seriøs aktør!

Se mer på vår nettside her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår