Norges mest energieffektive bygg

 
Norges mest energieffektive byggFoto: Hundven-Clements Photography
Forsvarsbygg har dokumentert at administrasjonsbygget på Haakonsvern i Bergen kun benytter 16,7 kWh/m2 pr. år til drift av varme, lys, ventilasjon og kjøling. Dette gjør Visund til Norges mest energieffektive kontorbygg. Nå mottar de en påskjønnelse fra GK.

– Det er ofte avstand mellom beregnet og faktisk energibruk. Å oppnå så lave verdier som Forsvarsbygg har greid på Visund, vitner om kompetanse og nitidig oppfølging, sier Bjørn-Osvald Skandsen i GK.

Som landets ledende tekniske entreprenør leverer GK mer ventilasjon, rør og elektro enn noen andre og har god oversikt over hvilke systemer som er installert hvor. Siden de selv mottok en vinkasse fra Bellona for sitt eget nye hovedkontor i 2012 har tilbudet stått ved lag: «dokumenter at dere har lavere energibruk enn oss så skal dere få en vinkasse». Inntil nå har ingen meldt seg.

– Vi er glade for denne påskjønnelsen sier Linda Løtvedt Aas i Forsvarsbygg. Vi har greid å skape en kultur hvor energisløsing unngås overalt hvor det er mulig. Det handler om kontinuerlig oppfølging. At våre løsninger i tillegg er «hyllevarer» beviser at mye kan gjøres uten å forlate hensynet til kostander. Vi håper at vi kan være et eksempel for andre, fortsetter Aas.

Forsvarsbygg vil motta påskjønnelsen torsdag 29. juni klokken 1215 i Folke Bernadottes vei 40, Fyllingsdalen. Siden Forsvarsbygg ikke har anledning til å motta vin vil GK gi en litt annen påskjønnelse.

Program
1215:
• Foredrag om energiløsninger og erfaringer fra driften.
• Forsvarsbygg, bakteppe og erfaring fra dette prosjektet
• Veidekke, erfaring fra gjennomføring av prosjektet
• GK, inneklima- og energiløsninger og støtteordninger for passivhus og rehab-prosjekter
1300: Overrekkelse av «Vinkasse» i nytt format
1330: Slutt
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår