Norsk-koreansk vindkraftsatsing

 
Norsk-koreansk vindkraftsatsingillustrasjonsbilde
31.05.12: Korea og Norge skal samarbeide om vindkraft til havs
31.05.12: Korea og Norge skal samarbeide om vindkraft til havs
Den koreanske Wind Energy Industry Association, KWEIA, og Innovasjon Norge har inngått en samarbeidsavtale, MoU, innen vindkraft til havs. Rammeavtalen bekrefter interessen for et samarbeid mellom koreanske og norske interessenter innen vindkraft teknologi. 

Intensjonsavtalen er undertegnet av KWEIAs formann Rimtaig Lee og administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen. Nærings- og handelsminister, Trond Giske, og den koreanske vise-ministeren for utenriksdepartementet, Jaedo Moon var til stede da avtalen ble signert, melder Stavangeravisen.

Norsk erfaring 
Vindkraft til havs er et område hvor Norge og Korea har felles interesser og utfyller hverandre. Mens Korea etablerer en grønn økonomi rundt sin konstruksjon- og verftsindustri, kan Norge vise 40 års erfaring i offshore operasjoner under ekstreme værforhold. For å utvikle kommersiell levedyktig teknologi som utnytter vindkraft til havs kreves maritim næring og marine operasjoner. 

- Den norske erfaringen innen områder som material- og korrosjonteknologier, design og bygging av spesialfartøy for offshore vind, generelle maritime konstruksjoner og ikke minst maritime operasjoner er av spesiell interesse for oss. Vi søker spesielt internasjonalt samarbeid med forskningsinstitusjoner og bedrifter med komplementære teknologier, sier styreformann i KWEIA Dr. Rimtaig Lee. 

En anerkjennelse 
Mens den koreanske Wind Energy Industry Association samler flertallet av de koreanske interessenter, er de norske interessenter organisert i flere foreninger og klynger, som NORCOWE, NOWITECH, Arena NOW og INTPOW. Innovasjon Norges kontor i Seoul fungerer som representant for de norske aktørene. 

- Denne rammeavtalen er en anerkjennelse av det internasjonale potensialet for norsk teknologi og kompetanse innen maritime operasjoner innen havenergi. Avtalen er et viktig instrument for Innovasjon Norges innsats mot å bringe de norske bedriftene til et raskt voksende marked for fornybar energi i Nordøst-Asia, sier leder for Innovasjon Norges energi- og miljøsektor Per Christer Lund. 

Signeringen av avtalen var en del av et kombinert seminar for maritim og fornybar energi i regi av Innovasjon Norge i Seoul i forbindelse med Norges deltagelse på EXPO 2012 som nå foregår i Yeosu i Korea. På seminaret møtte 20 interessenter fra Norge, 120 deltakere fra koreansk ingeniør og verftsindustri og statlige- og forskningsinstitusjoner.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle