Norsk Sprinklerteknikk jakter markedsandeler

 
Norsk Sprinklerteknikk jakter markedsandeler- Vi er optimistiske på fremtiden, siden vi har alle nødvendige godkjenninger som skal til, og faktisk kan utføre sprinklerjobben fra A til Å, sier prosjektlederne Jan Grasmyr (t.v.) og Blend Sadikaj i Norsk Sprinklerteknikk AS. Foto: Bjørn Laberg
Norsk Sprinklerteknikk AS satser friskt på prosjektering, montering, service og kontroll av sprinkleranlegg.

Av Bjørn Laberg

- Med solide deleiere i ryggen, representert ved Telerør AS og Dansk Sprinkler Teknik A/S, er målet vårt å bli en ledende aktør i Norge innen sprinklerteknikk, sier André Brog, daglig leder i Norsk Sprinklerteknikk.

Bedriften har i dag sitt hovedkontor i Porsgrunn, samt et avdelingskontor i Oslo.
Til tross for at Norsk Sprinklerteknikk kun har vært operativ siden januar 2018, er ordrebøkene hyggelig lesning for daglig leder.
- Vi har i løpet av vår forholdsvis korte driftsperiode levert flere gode referanseprosjekt. For 2019 har vi dessuten en ordrereserve for 35 millioner, og jakter flere store oppdrag. Vårt største prosjekt i 2019 er VPK Peterson i Halden, hvor vi blant annet skal montere 10.000 sprinklerhoder i et 40 meter høyt reollager, sier Brog.

Solid støttespiller

Norsk Sprinklerteknikk så dagens lys etter at Telerør AS fisjonerte ut sin sprinklervirksomhet i 2017, hvor fire tidligere Telerør-ansatte dannet det nye selskapet. I januar 2018 kom Dansk Sprinkler Teknik A/S inn som deleier i Norsk Sprinklerteknikk, både med kapital og høy sprinklerkompetanse.
- Dansk Sprinkler Teknik er Nordens største aktør innen sprinkler, og har vært en solid og støttespiller for oss. Både som sparringspartner innen prosjektering, men også ved at vi kan benytte deres montører ute på våre prosjekter, etter behov. Dansk Sprinkler Teknik har 120 ansatte i Danmark, inkludert ingeniører, tekniske tegnere, montører, serviceteknikere, og som kun jobber med sprinklerteknikk, sier prosjektleder Blend Sadikaj til VVS aktuelt.

Mye slurv og feil

Bjørn Holte, servicetekniker i Norsk Sprinklerteknikk, har bare godord å si om deres danske søsterbedrift.
- Dette er virkelig spesialister innen vår bransje. I Danmark og Sverige er sprinkler nemlig et eget fag, og ikke bare en integrert liten del av rørleggerfaget, slik vi ser i Norge. Når vi ser på utførelsen på enkelte sprinklerjobber som er gjort av rørbransjen her hjemme, burde den danske og svenske utdanningsmodellen innen sprinklerfaget absolutt vært adoptert for lenge siden. Vi ser dessverre mye slurv og feil, når vi er ute på service- og kontrolloppdrag. Dette sier oss at kompetansen på sprinkler absolutt bør bli bedre hos norske rørleggere, understreker Holte.

Les hele denne reportasjen i VVS aktuelt 3, som snart er ute hos abonnentene

Ikke abonnent på VVS-bransjens største fagblad? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår