NTI vinner leveranser til nytt sykehus i Drammen

 
NTI vinner leveranser til nytt sykehus i Drammen1. Illustrasjon av nytt sykehus i Drammen: Helse Sør-Øst RHF, Link arkitektur, Ratio arkitekter, Bølgeblikk.
Norsk Teknisk Installasjon AS (NTI) skal levere sanitæranlegg og sprinkleranlegg til sentralbygget i det nye sykehuset.

De to avtalene har en verdi på totalt ca. 314 millioner kroner inkludert. mva.


Fra venstre: Torstein Tveiten (NSD), Arnstein Hodne (NSD), Trond Langlie Røine (NTI), Nils Henrik Hovland (NSD), Kjetil Uglebakken (NSD).

Nylig signerte prosjektorganisasjonen for bygging av nytt sykehus i Drammen, på vegne av Helse Sør-Øst RHF, to avtaler med NTI for leveranse av sanitæranlegg og sprinkleranlegg til sentralbygget i det nye sykehuset.

Sentralbygget er hoveddelen av det nye sykehuset og vil bestå av behandlingsbygget, to poliklinikkbygg, sengebygg og servicebygg. Sentralbygget blir 90 000 m2.

– NTI er en kompetent leverandør som er innovativ og har kommet langt med industrialisering av byggeprosessen. Når dette kombineres med konkurransedyktige betingelser, blir det en vinn- vinn situasjon. Det er i tillegg hyggelig å kunne ønske en lokal entreprenør velkommen til prosjektet. Vi ser frem til et godt samarbeid, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne i en pressemelding.

Entreprisen for sprinkleranlegg til sentralbygget inkluderer leveranse og montering av komplette anlegg for sprinkleranlegg i sentralbygg, tørrbrannopplegg i trappeløp og gasslokkeanlegg i utvalgte el-rom. Denne avtalen har en verdi på ca. 75 millioner kroner inkludert mva. Arbeidene forventes å starte våren 2022.

Leveransen med sanitæranlegg til sentralbygget skal i hovedsak levere og montere komplette anlegg for spillvann, overvann, forbruksvann, sanitærutstyr, RO-vann og dialysevann, dialysekonsentrat. Entreprisen har også tilknytninger til medisinsk utstyr og skal i tillegg levere og installere brannskap. Kontrakten har en verdi på ca. 239 millioner kroner inkludert mva. Disse arbeidene skal etter planen starte i mars 2022.

 
Fra venstre: Arnstein Hodne, prosjektdirektør NSD og Trond Langlie Røine, daglig leder NTI.

- NTI vil takke Helse Sør-Øst for en flott tilbudsprosess. Den har vært lærerik, konstruktiv og nyttig for begge parter. NTI er stolt av å bli tildelt to så viktige entrepriser i det nye sykehuset som vil gi et betydelig bedre helsetilbud til innbyggerne. NTI har lang og god erfaring med tilsvarende løsninger levert i flere store signalbygg. Nå gleder vi oss til å komme i gang med å bidra til å bygge dette flotte sykehuset i vår egen nærregion, sier Trond Røine, daglig leder i NTI.

OM NYTT SYKEHUS I DRAMMEN

  • Helse Sør-Øst er byggherre og har etablert en prosjektorganisasjon med ressurser fra Sykehusbygg HF for arbeidet. Vestre Viken HF er mottaker.
  • Byggestart 14. oktober 2019, ferdigstillelse og suksessiv innflytting 2024/2025
  • Sykehuset blir 122 000 kvadratmeter og skal være lokalsykehus for Drammen, Lier, Hurum, Røyken og Sande, og ha områdefunksjoner for alle beboere innen Vestre Viken HF sitt dekningsområde.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår