NTNU får nybygg på 18500 kvadratmeter

 
NTNU får nybygg på 18500 kvadratmeterSlik blir det nye universitets- og idrettsbygget ved NTNU i Trondheim. (ILLUSTRASJON: Backe Entreprenør AS/Link Arkitektur AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: Ved NTNU i Trondheim skal det bygges et nytt universitetsbygg på 18.000 kvadratmeter. I bygget skal det integrerres et idrettsbygg på 5000 kvadratmeter.

Av Tore Kubberød

Det er Backe Entreprenør AS og Link Arkitektur som har utformet det nye universitets- og idrettsbygget ved universitetet i Trondheim. Bygget er utformet slik at store auditorium kan gjøres om til mindre undervisningsrom etter behov, og at det er planlagt at trenings- og idrettsarealene også skal kunne brukes i undervisningen. Idrettsdelen av bygget skal etter planen være på 5000 kvadratmeter og inneholde treningsstudio, squash-hall og klatrevegg.

Dette blir Statsbyggs største byggeprosjekt i Trondheim og første mulighet til å sette ut i livet konkrete effekter av fusjonen mellom NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Det 18.500 kvadratmeter nye sambruksbygget skal gi plass til utdanninger innen helse- og sosialfag. Nybygget skal fremme helseforebygging og vil bidra til å styrke studentenes idretts- og velferdstilbud i Trondheim.

Prosjektet er et samarbeid mellom Statsbygg, NTNU og Sit (Studentsamskipnad for Gjøvik, Ålesund og Trondheim). Et evalueringsutvalg med representanter fra Statsbygg, NTNU og Sit har vurdert fire forslag til nytt universitets- og idrettsbygg. Backe Entreprenør og LINK arkitektur hadde det beste bidraget.

I følge Byggfakta Live har prosjektet en verdi på mellom 500 og 700 millioner kroner og antatt byggestart er høsten 2018. I prosjektet inngår også riving av 9000 kvadratmeter med næringsarealer samt bygging av 500 parkeringsplasser for sykler under tak.

FAKTA

Nytt universitets- og idrettsbygg NTNU

Trondheim, Trøndelag

Verdi 500-700 millioner kroner

Entrepriseform: Samspillsentreprise

Areal: 18000 kvadratmeter

Tiltakshaver: Statsbygg

Oppdragsgivere: Norges Tekniske Naturvitenskapelige Universitet (NTNU), Statsbygg Midt-Norge, Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim.

Totalentreprenør: Aasen Bygg AS

RI reguleringsplan: Troll Arkitektur AS

Utredningskonsulent: Lerche Arkitekter AS

Arkitekt: Link Arkitektur AS

RI Akustikk: Brekke & Strand Akustikk AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår