Nullvisjoner på ZEB-konferansen

 
Nullvisjoner på ZEB-konferansenIllustrasjonen viser pilotbygget Multikomfort Larvik. Her vil Optimera og Brødrene Dahl teste ut forskning innen energieffektivisering, bo-komfort og bærekraftige løsninger i praksis. (Arkitekt: Snøhetta. Ill.: Snøhetta/EVE)
Det siste innen forskning på framtidens bygg presenteres på årets ZEB-konferanse i Oslo 4. september: Nullutslippsbygg – et steg mot nullutslippssamfunnet

Forskningssenteret ZEB utvikler materialer, komponenter og bygningskonsepter, samt metoder og verktøy som kan medvirke til at fremtidens byg¬ninger ikke bidrar til klimagassutslipp i løpet av levetiden. Gjennom sine industripartnere, har forskningssenteret ZEB en unik mulighet til å teste ut både nye løsninger og nye produkter.

Veien videre for byggenæringen
Blant temaene som tas opp på årets konferanse er koblingen mellom privatbilen og boligen, bruk av nye produkter og materialer, tanker om veien videre for byggenæringen, samt erfaringer fra ZEB-pilotprosjektene Powerhouse Kjørbo, Håkonsvern, Multikomfort Larvik og boligområdet Ådland.
- ZEB-senteret ser på mange aspekter ved framtidens bygg. På konferansen vil det bli presentert resultater fra forskningen som vil være nyttige for alle som ønsker å være oppdatert på det siste innen nullutslippsbygg, sier centre manager i ZEB, Anne Gunnarshaug Lien.

Erfaringer fra pilotbygg
Blant pilotbyggene som presenteres er Multikomfort Larvik på Ringdalsskogen ved Larvik som Brødrene Dahl og Optimera sammen står bak. Pilotbygget skal være et opplæringssenter for Multikomfort-konseptet til de to selskapene. Multikomfort skal gjøre det enklere å bygge nytt og rehabilitere, også med energi- og miljøvennlige løsninger.

Konseptet består av et sett tekniske løsninger og beskrivelser. Når myndighetene kommer med nye krav og standarder, innarbeides de i konseptet slik at rørleggere, byggmestere, entreprenører og andre håndverkere som bruker Multikomfort, alltid vil holde seg innenfor gjeldende regelverk. I VVS aktuelt nr. 3 kan du forøvrig lese en fyldig reportasje fra pilotprosjektet.

- Vår oppgave er å bringe løsninger fra forskningslaboratoriet ut til praktisk bruk, slik at ønskede miljøgevinster kan høstes. Med Multikomfort ønsker vi å gjøre det enkelt å forstå, selge, spesifisere, budsjettere og installere for små og store aktører i byggenæringen. I Multikomfort Larvik skal vi både demonstrere og gi opplæring i installasjon av teknologi på markedet i dag og teste ut morgendagens muligheter, sier leder for Multikomfort-satsingen i Optimera, Odd Treffen.

Påmelding til ZEB-konferansen 2014

Tid: 4. september kl. 10.15-16.30 (Brød & Miljø fra 08.00-10.00)

Sted: Ullevaal Business Class AS (UBC), Ullevaal Stadion, Oslo

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår