Ny hederspris til Hallvard Ødegaard

 
Ny hederspris til Hallvard ØdegaardBildet: Hallvard Ødegaard (t.h) er en bauta i norsk og internasjonal vannbransje, og mottok i dag John Snow Society Nordic Chapter sin hederspris av generalsekretær i denne vannbransjeforeningen, Asle Aasen. Foto: Odd Borgestrand
I en lang rekke av hederspriser kunne professor emeritus Hallvard Ødegaard i dag motta John Snow Society Nordic Chapter sin hederspris. Generalsekretær i denne vannbransjeforeningen, Asle Aasen, overrakte prisen i Oslo i dag.

Av Odd Borgestrand

John Snow Society i Norden hedrer personer som har gjort en eksepsjonell innsats for vannbransjen i Norden, og prisen deles ut i forbindelse med den nordiske drikkevannskonferansen som arrangeres hvert andre år.

Hallvard Ødegaard er en bauta i norsk og internasjonal vannbransje, og prisen ble tildelt som en honnør for hans banebrytende og entusiastiske arbeid gjennom en hel generasjon. Ødegaard er en av de fremste spesialister på vannkvalitet og avløpshåndtering, og er internasjonalt kjent for sitt arbeid med vannforsynings- og avløpsteknikk og vannrensing.

Overrasket prisvinner
- Dette var overraskende siden jeg nå er blitt pensjonist, sa Ødegaard da han ble hedret foran 300 vannbransje-medarbeidere i Oslo i dag. Ødegaard innrømmet at han fortsatt var sterkt engasjert i flere prosjekter, og derfor ikke var en ekte pensjonist.

Ødegaard har vært tilknyttet NTNU i store deler av sin yrkesaktive karriere, etter at han i 1969 ble uteksaminert som sivilingeniør og senere også ble professor ved NTNU.
Ødegaard ble i 2011 utnevnt til ridder av 1.klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for vannforskning. Allerede i 1990 ble han tildelt Norsk Vannforenings vannpris, og i 1995 fikk han også den svenske vannprisen.  Ødegaard er medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab, Norges Tekniske Vitenskapsakademi og Kungliga Ingeniørsvetenskaps Akademien.

Han kvitterte for hedersprisen med et dypdykk inn i Epidemiologi, studiet av helsetilstand og sykdomsutbredelse i en befolkning knyttet til vannkvalitet og organisk fjerning av mikropollutanter under drikkevannsproduksjon. Han viste ekesempler på hvordan trusler kan fjernes og han stilte også et interessant spørsmål om hvordan begrepet sikkert kan defineres som sikkert nok.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår