Ny kontrakt tildelt i prosjekt Ny vannforsyning Oslo

 
Ny kontrakt tildelt i prosjekt Ny vannforsyning OsloSteinar Myhre, konserndirektør anlegg i Skanska, og Anna Maria Aursund, direktør for Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, signerte kontrakten for bygging av tunnelen.
Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har signert kontrakt med Skanska om boring av 19 km tunnel i prosjektet Ny vannforsyning Oslo. Tunnelen skal hovedsakelig drives med hundre prosent elektriske tunnelboremaskiner.

Prosjektet er Norges største vannforsyningsprosjekt. Kontrakten har en kontraktsum på 3,362 milliarder kroner eks. mva., og innebærer boring av tunnel fra Oslos nye reservevannkilde Holsfjorden i Viken til et nytt vannbehandlingsanlegg som bygges på Huseby vest i Oslo. I tillegg skal det utføres fjell- og betongarbeider ved vanninntaket på Vefsrud ved Holsfjorden.

– I evalueringen av tilbudene har vi lagt vekt på pris, kvalitet og miljø, og Skanska scoret best på samtlige kriterier. Vi er fornøyde med at Skanska har satt seg godt inn i oppdraget og stiller med en solid organisasjon, sier direktør i Vann- og avløpsetaten, Anna Maria Aursund, i en pressemelding.

Grønn tunnelkontrakt
– Anleggsbransjen står i dag for store klimagassutslipp, og Oslo kommune har strenge miljøkrav til sine prosjekter. Derfor er det positivt at tunnelen fra Holsfjorden til Huseby skal drives hundre prosent elektrisk, sier Aursund.

Tunnelen på 19 km skal drives ved hjelp av to helelektriske tunnelboremaskiner på 5,2 meter i diameter. Massene skal fraktes ut på elektriske transportbånd, og det skal brukes elektriske lokomotiver i tunnelen. Den første tunnelboremaskinen er planlagt å starte boringen sent i 2022.

– Det er en stor glede å endelig kunne få signere kontrakten vi har ventet- og håpet på lenge. Vi ser frem til å bruke vår erfaring fra tidligere TBM-prosjekt, og vår spisskompetanse på tunneldriving og grønn anleggsvirksomhet, i dette spennende og samfunnsviktige prosjektet. Vi vil gi honnør til Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune som har stilt ambisiøse krav til ivaretakelse av klima og miljø, med fokus på utslippsfrie maskiner, transport, og tiltak for å minimere CO2-utslipp i produksjonsfasen, sier konserndirektør for anleggsvirksomheten i Skanska, Steinar Myhre, i en pressemelding.

I tillegg til de definerte miljøkravene i prosjektet, har Skanska valgt å tilby CEEQUAL-sertifisering - en internasjonalt anerkjent klassifiseringsstandard for bærekraft i anleggsbransjen.

Råvannstunnel fra Holsfjorden til Huseby
Tunnelen fra Holsfjorden til Huseby skal transportere vann inn til et stort vannbehandlingsanlegg under Husebyskogen i Oslo vest. Hele prosjektet Ny vannforsyning Oslo skal være ferdig til 1.januar 2028, som er fristen Oslo kommune har fått fra Mattilsynet til å ha en fullgod reservevannforsyning på plass. Oslo har i dag en sårbar vannforsyning, og prosjektet skal gi byen tilgang på reservevann nok til å forsyne hele byens befolkning.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår