Ny nordisk sjef i Schneider Electric

 
Ny nordisk sjef i Schneider ElectricNiels Svenningsen
26. oktober 2015 overtok Niels Svenningsen rollen som Schneider Electric Zone President Nordics Baltics etter norske Rune Flengsrud.

 

Svenningsen er dansk og vil ha det overordnede ansvaret for strategisk og operasjonell utvikling av Schneider Electric i de nordiske og baltiske landene. Fokus vil være på integrerte løsninger for energi- og prosesseffektivisering innen utvalgte segmenter. Som soneleder vil han være ansvarlig for veksttiltak og markedsandeler i tett samarbeid med 4000 ansatte, partnere og kunder i sonen.

- Jeg ser frem til å ta fatt på nye, spennende utfordringer i Schneider Electric. Schneider Electric er et svært interessant selskap som globalt ledende innen energistyring og automasjon, og tilbyr integrerte effektiviseringsløsninger til kunder over hele verden. Vi har et unikt teknologisk fundament og ønsker å utnytte det teknologiske fortrinnet vårt til å nå flere kunder med effektiviserings- og energisparingstiltak. Min ambisjon er å sikre vekst og gjøre Schneider Electric til markedslederen innen effektive og bærekraftige løsninger i hele sonen, sier den nyansatte sonelederen.

Schneider Electric har en sterk tilstedeværelse i Norden og Baltikum og er en regional nøkkelaktør innen integrerte, bærekraftige løsninger for segmenter som energidistribusjon, industriautomasjon samt styring av bygg og datasentre. Etterspørselen etter nettilkoblede løsninger for energieffektivisering er i konstant vekst.

- På tross av et allerede omfattende tilbud, investeres det i Schneider Electric tungt innen forskning og utvikling for å møte etterspørselen etter nye intelligente produkter og løsninger som forandrer måten vi lever, tenker og gjør forretninger på. Det handler om å knytte sammen produkter, løsninger og selskap i det som kalles “Internet of Things” (IoT). Jeg gleder meg veldig til å arbeide for et selskap som satser på IoT for å oppnå de teknologiske endringene som må til for å møte fremtidens globale utfordringer, sier Niels Svenningsen.

Svenningsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i det innovative, danske høyteknologiselskapet GN Netcom AS. Han har i tillegg bred erfaring innen salg, markedsføring og toppledelse på internasjonalt og regionalt nivå etter over 20 år i internasjonale, børsnoterte IT-selskaper som HP/Compaq, IBM og Hitachi Data Systems.

Niels Svenningsen vil jobbe fra Ballerup (Danmark) og være en del av lederteamet i Europe Operations. Alle Country Presidents i Norden og Baltikum samt resten av lederteamet i sonen vil rapportere direkte til ham.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår