Ny norm for installasjon av vannmåler

 
Ny norm for installasjon av vannmålerIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Oslo VAV har innført en ny norm for vannmålerinstallasjoner i hovedstaden. Vannmåleren, førstegangsinstallering og eventuell demontering av denne, bekostes av abonnenten.

– Vannmålerinstallasjoner skal utføres av godkjent foretak, og det skal gis beskjed til Vann- og avløpsetaten (VAV) v/ gebyrseksjonen, når vannmåleren er ferdig installert. Montering av vannmålerinstallasjoner i ny kum er søknadspliktig arbeid, og måleren skal være av en type og dimensjon som er godkjent av VAV i forhold til opplysninger om forbruk, melder Oslo VAV et informasjonsskriv.

• VAV fører tilsyn med selve installasjonen. VAV har ansvar for drift, vedlikehold og ev. utskifting av vannmåleren. Ved permanent demontering skal måleren leveres til VAV for avlesning og ev. testing. Deretter vil vannmåleren bli returnert til eier ved forespørsel. Det skal monteres vannmålere på byggeplasser og for brakker. Disse eies og vedlikeholdes av VAV og må hentes i etatens lokaler i Herslebs gate 5. Ved demontering skal vannmåleren leveres til VAV.

• Skjema (blankett 7) må fylles ut ved utlevering og innlevering av måler til bygge/ brakkevann. Vannmålere som er kommet bort, fryser, eller på annen måte blir ødelagt eller skadet grunnet uaktsomt forhold som abonnenten kan holdes ansvarlig for, skal erstattes av abonnenten. Vannmålere som godkjennes for installering, skal tilfredsstille de krav som er satt til vannmålere i«Forskrift om krav til vannmålere, FOR-2007-12-21-1745».

• Vannmåleren plasseres inne i bygningen så nære innføringen som mulig, og før første avgrening. Vannmåleren skal alltid være tilgjengelig for ettersyn med tilstrekkelig fri plass for skifting og avlesning. Adkomstveien og målerplassen skal være ryddig og godt belyst. Plassering av vannmåleren i skap eller lignende kan kun tillates etter avtale med VAV. Vannmåleren tillates kun montert i vannmålerkonsoll med stoppekran før og etter vannmåleren.

FOR FULLSTENDIG BESKRIVELSE AV NORMEN, LAST NED HER

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår