Ny skole – i livssyklusens tegn

 
Ny skole – i livssyklusens tegnEt av ventilasjonspumpene løftes på plass.
Høsten 2016 skal Rygge kommune ta i bruk en ny ungdomsskole med plass til 720 elever. Elever fra fem barneskoler skal samles på skolen som blir på 11000 kvadratmeter og vil koste drøyt 300 millioner kroner. Livssyklus er prioritert foran byggekostnader.

Av Tore Kubberød
Østfoldkommunen har lenge hatt behov for å oppgradere ungdomsskolesituasjonen, og etter en lang politisk tautrekking vedtok man å samle alle ungdomsskoleelever på en gigantskole. 24. august ble grunnsteinen lagt ned, og nå begynner man å se konturene av hvordan de nye skolebygningene blir. De inntil 720 elevene, 70 ansatte, lag og foreninger vil få hele 11000 kvadratmeter å boltre seg på når skolen åpner utpå høsten 2016.

Plass til 720 elever
Det er Asplan Viak som har tegnet og planlagt den nye storstua i Rygge. Totalentreprenør er Kruse Smith Entreprenør AS, mens Rambøll Norge AS er rådgivende ingeniør. Den tekniske totalentreprisen er det Caverion som har. De skal levere alt til varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, kjøling, elektro, IKT og AV, sikkerhet og automasjon. 

Hele denne artikkelen kan du lese i VVS aktuelt nr. 1, som har utgivelse 16 februar. Skulle du mot formodning ikke ha tilgang på VVS-bransjens største fagblad, ikke nøl med å kontakte oss for et uforpliktende prøveabonnement!

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår