Ny standard for tekniske installasjoner

 
Ny standard for tekniske installasjonerIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Standard Norge lanserer standarden NS 6450, Idriftsettelse og prøvedrift av tekniske bygningsinstallasjoner.

Dagens bygg er ofte komplekse, og tekniske anlegg utgjør gjerne mer enn 50 prosent av de totale byggekostnadene. Denne standarden er et hjelpemiddel for bygge- og anleggsbransjen for å levere avanserte tekniske bygningsinstallasjoner i henhold til spesifikasjonene "Riktig med en gang".

NS 6450, som er en nasjonal standard, ble utgitt av Standard Norge 1. mars. Den er utarbeidet av Standard Norges komité SN/K 355. Komiteen startet arbeidet med standarden våren 2013.

Standarden setter krav til prøving og dokumentasjon av de enkelte delene i en teknisk installasjon og til den ferdig integrerte installasjonen. Dette skal være utført før prøvedrift igangsettes.

Standarden setter dessuten krav til prøvedrift før og etter innflytting. Prøvedriftens innhold og milepæler avklares i det enkelte tilfellet.

Standarden er aktuell for:

• Byggherrer og oppdragsgivere som spesifiserer tekniske bygningsinstallasjoner
• Prosjekterende - planleggere
• Leverandører til bygge- og anleggsvirksomheter

I forbindelse med lanseringen av NS 6450, inviterer Standard Norge til frokostmøte den 31. mars, kl. 0830-1030, i Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo.

Program:

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår