Ny styreleder i historisk NESO-styre

 
Ny styreleder i historisk NESO-styre
Jørn Vidar Johansen (46) fra Gunvald Johansen Bygg i Bodø er ny styreleder i NESO. Med seg har han blant andre Per Kristian Skaret, som er det første styremedlemmet fra en NESO-bedrift i Trøndelag.

(Kilde: NESO)

Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO) ble stiftet i 1986 for å gjøre lokale bedrifter konkurransedyktige i møte med nasjonale og internasjonale aktører. NESOs formål er å øke lønnsomheten til medlemmene, som i dag teller 131 entreprenørbedrifter fra de fire nordligste fylkene.
Administrasjonen i Svolvær forhandler fram innkjøpsavtaler og forsikringsordninger, leverer juridiske tjenester (fire advokater) og har et betydelig kompetanseprogram rettet mot medlemsbedriftene og deres ansatte. Mest kjent er nok NESOs lærlingeskole, hvor elevene mottar lønn fra sin lærebedrift fra dag 1, og deltar på teorisamlinger i Svolvær. Den såkalte «NESO-modellen» innebærer en kombinasjon av teori og praksis over alle fire årene, i stedet for to år med teori og to år med praksis – og høyt frafall de første «teoriårene». I fjor besøkte statsminister Erna Solberg NESO for å møte noen av lærlingene som kunne vise henne den «alternative veien til fagbrev».
NESO-bedriftene har til sammen vel 5.000 ansatte og omsetter for 12 milliarder kroner.
Det er åpnet for at entreprenører i Trøndelag kan søke medlemskap i NESO på linje med nordnorske selskaper.
– Våre medlemmer er i stor grad lokaleide. Verdiene som skapes i entreprenørbransjen i nord blir værende igjen i lokalsamfunnene. Jeg er stolt over å representere et fellesskap som ikke er filialisert og sender overskuddene sørover eller ut av landet, sa adm.dir. Ruben Jensen da han åpnet Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse i Tromsø i juni.

Under messehelgen i Tromsø avholdt NESO sitt årsmøte med valg av styre
Bjørn Johansen fra Roald Johansen AS i Alta gikk av som styreleder. Ny styreleder i NESO er Jørn Vidar Johansen fra Gunvald Johansen Bygg i Bodø. Han er utdannet sivilingeniør fra Høgskolen i Narvik (nå UiT Norges Arktiske Universitet Narvik). Han har vært daglig leder i Gunvald Johansen Bygg AS siden 2005.

– Gunvald Johansen er en familiebedrift. For min del startet arbeidslivet da jeg som liten gutt kostet gulvene på lageret. Jeg har vært avdelingsleder, jobbet en periode som håndverker og tok over som daglig leder noen år etter endt sivilingeniør-utdanning, sier Jørn Vidar Johansen, i en pressemelding fra NESO. Johansen eier 30 prosent av Gunvald Johansen-konsernet i Bodø gjennom sitt holdingselskap.
Den nyvalgte styrelederen i NESO er registrert med 30 roller i ulike selskap, blant annet styrelederverv i fem selskap foruten NESO.
– Jeg har tro på NESO. Det er en viktig organisasjon med mange dyktige ansatte. Derfor stilte jeg meg til disposisjon da jeg ble spurt, og jeg er takknemlig for å bli valgt. Jeg ser bare muligheter for NESO fremover, sier styreleder Jørn Vidar Johansen. For første gang, på NESOs 33. ordinære årsmøte/generalforsamling, ble det valgt et styremedlem fra Trøndelag. Per Kristian Skaret, prosjektleder i GL-Bygg i Overhalla er nytt styremedlem i NESO.
Årsmøtet ble avholdt på Radisson BLU i Tromsø 15. juni.
Styreleder de siste årene, Bjørn Johansen, og styremedlemmene Eirik Kivijervi (Ulf Kivijervi AS) og Tor Halvard Gregersen (Sortland Entreprenør) mottok blomster og gode ord for sin innsats idet de gikk ut av NESO-styret på årsmøtet.

NESO-STYRET 2019:

Styreleder:
Jørn Vidar Johansen (ny), Gunvald Johansen Bygg AS, Bodø

Styremedlemmer:
Bodil Kanstad (ikke på valg), Kanstad Trelast AS, Lødingen
Espen Haugan (gjenvalgt), Aktør som bygger AS, Finnsnes
Stian Svendsen (ny), Byggmester Geir Svendsen AS, Alta
Per Kristian Skaret (ny), GL-Bygg AS, Overhalla.

1. vararepresentant:
Patrik Bones Olsen, Visinor Fjell Nord AS, Bjerkvik

2. vararepresentant:
John Oskar Nyvoll, Econor AS, Tromsø

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår