Nye EcoStruxure Building Operation 2022-løsninger

 
Nye EcoStruxure Building Operation 2022-løsningerBildet: Schneider Electric lanserer nye EcoStruxure Building Operation 2022-løsninger, samt ny Insight-Sensor
Schneider Electric introduserer nye EcoStruxure Building Operation 2022-løsninger. Disse tar i bruk fornybare energikilder og gjør det enklere å koble systemer og data - både i og utenfor bygg.

- Med disse løsningene er det mulig å spare opptil 40 prosent i energiforbruk, samtidig som man forbedrer komforten og produktiviteten til brukerne av bygget. I tillegg bidrar den store mengden data som fanges opp av en SpaceLogic Insight-Sensor til å forbedre energieffektiviteten og muliggjøre miljø- og trivselssertifiseringer, sier Nariman Fakhraee, VP for Digital Energy i Schneider Electric Norge, i en pressemelding.

Schneider Electric ble i 2021 kåret til verdens mest bærekraftige selskap på Coprorate Knights sin Global 100 Index. I mai 2022 lanserer de to nye løsninger for å øke  bærekraft og energieffektivitet i bygg, samtidig som komfort og produktivitet forbedres for de som bruker bygget. Schneider Electrics EcoStruxure Building Operation 2022 er et unikt, åpent, integrert og smart byggadministrasjons-system og SpaceLogic Insight-Sensor er en seks-i-ett romsensor. Denne sensoren kan blant annet telle anonymiserte personer i sanntid.

Løsningene som nå introduseres gjør det mye enklere å styre bygget eller ta avgjørelser basert på informasjon. Casestudier viser at det nå er mulig å redusere energiforbruk i bygg med opptil 40 prosent.

- Vi i Schneider Electric er stolte over å være en del av utviklingen av byggteknologi, på et avgjørende tidspunkt for bransjen. Ved å tilby disse nye løsningene hjelper vi byggeiere, forvaltere og våre EcoXpert-partnere med å takle økt krav fra markedet innen driftseffektivitet, sikkerhet, bærekraft og brukertilfredshet, sier Nariman Fakhraee.

- Våre åpne, datasentriske og fleksible løsninger tar i bruk innsikt som et resultat av digitalisering og innsamling av store mengder data fra byggets tekniske systemer. Dette er avgjørende for å møte krav til dagens bygg og for å kunne understøtte den nye hverdagen med mer veksling mellom hjemmekontor og vanlig kontortid. Prioriteringer går blant annet på det å skape trygge, sunne og fleksible bygg samt det å beskytte miljøet mot klimaendringer, mener han.

EcoStruxure Building Operation er en del av EcoStruxure Building-økosystemet til Schneider Electric. Denne nestegenerasjons bygg-administrasjonsløsningen er åpen og skalerbar. Dermed får bygg- og anleggsledere et enkelt kontrollsenter der de kan overvåke, administrere og optimalisere systemer. Man unngår å jobbe silobasert og får en toveis integrering- og utveksling av tredjepartssystemer eller enheter. En stor fordel ved dette er at man ikke låser kundenes data til proprietære språk eller koder.

For å oppnå målet om nullutslipp må bygg bli mer digitale og eldrevne. Building Operation 2022 gir enkel integrasjon, synlighet samt handlingsrettede data fra mikronett, elbil-ladestasjoner og fornybare energikilder. Alt dette kommer i tillegg til det som allerede er integrert, som HVAC, strøm, belysning, sikkerhet og brannsystemer. EcoStruxure Building Operation skaper med andre ord bærekraftige, energi- og driftseffektive bygg det er godt å oppholde seg i. 

EcoStruxure Building Operation 2022 sine fordeler inkluderer også: 

• Skalerbare pakker med programvarelisenser. Disse gjør løsningene rimeligere for mindre prosjekter i mellommarkedet 

• Forbedrede rapporter og dashboard-brukergrensesnitt. Alarm Management gir lettforståelig innsikt og varsling av problemer før de kommer i veien for driften av bygget.

• Tekniske data er nå enklere å forstå og behandle for driftspersonell

• Tilgang til mer data fra de IoT-aktiverte og tilkoblede romenhetene.

• Bransjeledende samsvars- og nettsikkerhetsfunksjoner, blant annet nye BACnet /SC (Secure Connect), Single Sign-On (SSO) med SAML 2.0, sikker oppstart for SpaceLogic Automation Server og TLS 1.3-kryptering.

Ny på markedet er også SpaceLogic Insight-Sensor, en avansert seks-i-ett, takmontert rom- og sonesensor for blant annet persontelling i sanntid. Sensoren registrerer i tillegg opphold, lys, lyd, temperatur og fuktighet. SpaceLogic Insight-Sensor bruker anonym persontellingsteknologi. I motsetning til tradisjonell ventilasjonskontroll, som er avhengig av tidsplaner eller CO2-nivåer, reagerer denne sensoren på nøyaktige endringer i rombelegget i sanntid. Dermed får man optimal tilførsel av frisk luft i rommet. Sensorens direkte integrasjon med EcoStruxure Building Operation muliggjør rask responstid, uten ekstra design-, konfigurasjons- eller idriftsettelseskostnader.

SpaceLogic Insight-Sensor har i tillegg disse fordelene:  

• Rask installasjon og igangkjøring med innebygd integrasjon via SpaceLogic RP-C-kontrolleren.

• RP-C er en BACnet/IP basert romkontroller og hovedenheten i EcoStruxure Connected Room Solutions.

• Insight-Sensor bidrar med data om bruken av området/arealet. På basis av dette kan man gjøre bedre beslutninger for å optimalisere arealet. (Connected Room Solution bidrar med å forenkle endringer i planløsning med Schneiders «Re-Zoning» funksjonalitet).

• Fjernkontroll, veisøking og andre beboertjenester aktivert av Bluetooth iBeacon og tredjeparts-apper for beaconing.

• Granulære data om energibruk og velværeanalyser (med fokus på temperatur, lys og lyd) for å oppnå LEED, WELL, BREEAM, Fitwel og andre byggsertifiseringer.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår