Nye Horten videregående skole er Outstanding

 
Nye Horten videregående skole er OutstandingBildet: Nye Horten videregående skole bygges i Lystlunden Nord og dimensjoneres for 1200 elever. Foto: HocusFocus / VFK
Nylig kom sertifikatet som bekrefter at prosjekt nye Horten videregående skole har oppnådd BREEAM-NOR-sertifiseringsnivå Outstanding for design- og prosjekteringsfasen.

– Vi er stolte av å bygge det første utdanningsbygget i Norge med klassifiseringen Breeam-Nor Outstanding. Selv om vi har visst en stund at bygget ligger an til å få toppkarakter, er det stas å motta beviset på at vi er på rett vei. Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt til at vi i dag har mottatt sertifisering for design- og prosjekteringsfasen, sier eiendomssjef Christian Thorsen Egeberg i Vestfold fylkeskommune.

Breem er verdens eldste og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Breeam-Nor er den norske tilpasningen av Breeam, og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon. Den er utviklet i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. Nye Horten vgs er miljøsertifisert for BREEAM NOR Outstanding med bakgrunn i innovativ teknologi, materialbruk og gjennomtenkte helhetlige miljøvalg.

Breeam-Nor Outstanding-klassifiseringen er basert på dokumentert miljøprestasjon i ni kategorier – ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi samt forurensning.

Plusshusstandard
Nye Horten videregående skole bygges etter plusshusstandard. Det betyr at bygningen i løpet av sin levetid genererer mer energi enn den forbruker. For å oppnå dette er det installert en brønnpark hvor det bores ned i fjell for å hente opp varme. I tillegg får bygget et av Norges største solcelleenergianlegg på rundt 3.700 kvadratmeter, noe som gir en energiproduksjon på ca. 560.000 kWh/år. Det brukes også massivtre i etasjeskillene for å nå mål om klimagassreduksjon på minst 40 prosent.

Byggingen godt i gang
Fredag 25. mai markeres en viktig milepæl i prosjektet med avduking av grunnstein. Selve byggingen av skolen er godt i gang, og prosjektet er godt i rute til å bli klare til skolestart i 2019. Nye Horten videregående skole blir på 18 000 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Bygget blir tilpasset ca. 1200 elever og 200 ansatte. Horten videregående skole er det siste prosjektet i en stor skolesatsing fra Vestfold fylkeskommune. Når nye Horten videregående skole er ferdig vil fylkeskommunen ha investert nærmere 3 mrd kroner i bygg de siste 10 årene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår