Nye rekorder igjen for Cersaie

 
Nye rekorder igjen for CersaieCersaie i Bologna kan glede seg over ny deltaker- og utstillerrekord nok en gang. Foto: Odd Borgestrand
Cersaie i Bologna satte nok en gang besøksrekord. De offisielle tallene viser 111.604 unike besøkere. Dette er en økning på 4,7 prosent, og arrangørene er meget godt fornøyd.

Av Odd Borgestrand

Det ble nemlig en økning både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Internasjonale besøkende var nesten halvparten av totalen, med sine 53.182, mens andelen italienere kom opp i 58.422. Årets Cersaie i Bologna ble arrangert fra 25. til 29. september, og organisert i samarbeid med BolognaFiere. Arrangørene mener det store antallet utstillere og antall besøkende bekreftet at Bologna fortsatt har et sterkt grep i markedet når det gjelder keramiske fliser og baderomsmøbler.

Internasjonalt marked
- Vi dekker et stort nasjonalt og internasjonalt marked ved at vi når fram til arkitekter, innredere , installatører, media og sluttbrukere, heter det i oppsummeringen fra arrangørene. Antallet utstillere, som fylte opp utstillingsplassen på 156.000 kvadratmeter ble i år på 869. Dette er en økning på 17 utstillere. 323 kom fra 41 forskjellige land, men det er fortsatt italienerne som dominerer blant utstillere med nærmere 70 prosent. Keramiske fliser dominerer med 457 selskaper, mens 197 selskaper representerte baderomsindustrien. Som alltid var den italienske og internasjonale pressen meget sterkt representert med totalt 922 journalister til stede, inkludert 506 italienere og 416 fra andre land.

Arkitektur og design
Cersaie etablerer seg i økende grad som en viktig begivenhet for arkitektur og interiørdesign. Arkitektskonferansen, som en del av Cersaie, ble meget godt besøkt. Ved en av forelesningene var det 1.300 studenter tilstede. Milleluci-utstillingen, som VVS aktuelt har omtalt her www.vvsaktuelt.no/et-nostalgisk-frikvarter-i-atte-episoder-115922/nyhet.html ble som ventet en stor suksess.

Det samme kan hevdes om pressekaféene, der det var spennende samtaler om arkitektur og design organisert i samarbeid med ni ledende italienske magasiner innen arkitekturgalleriet. Et stort minus her er at alle disse samtalene kun gikk på italiensk, og uten noen form for oversettelse for utenlandsk media. Der har Cersaie et betydelig forbedringspotensial dersom de vil tiltrekke seg enda flere internasjonale aktører. Bologna Design Week ble også en stor suksess, med et program av kulturelle arrangementer holdt om kveldene på en rekke prestisjetunge steder i hele byen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle