Nytt fagskoletilbud innen vannhåndtering

 
Nytt fagskoletilbud innen vannhåndteringBildet: Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge har med samarbeidspartnere utviklet et nytt og framtidsrettet fagskoletilbud.
Rørentreprenørene Norge deltar i utvikling av et fagskoletilbud innen håndtering av spillvann og overvann fra Norges grønne fagskole – Vea.

Rørentreprenørene Norge samarbeider i dette prosjektet, i tillegg til Vea, med Maskinentreprenørenes Forbund og Norske anleggsgartnere - miljø- og landskapsentreprenører. Det er et europeisk prosjekt, med støtte fra Erasmus+, der Norge samarbeider med seks land om kvalitetsmål for denne viktige framtidige utdanningen. Man kan søke studieplass allerede på nyåret.

Voksende behov

– Vi har allerede møtt dyktige kollegaer fra Østerrike, Ungarn, Tysland, Litauen og Polen. Vi har fått inspirasjon fra land som har problemer med vannhåndtering, og vi har tatt viktige steg i retning av et forslag til studieplan for et høyere yrkesfaglig utdanningstilbud som tar sikte på oppstart fra høsten 2020, sier Oddgeir Tobiassen, direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge, til rornorge.no

Det er mulig å søke studieplass gjennom samordnet opptak fra 1. februar 2020.

Klimaendringene er betydelige og til dels alvorlige, skadeomfanget er stort og voksende og vi tror at bedrifter og håndverkere med kunnskaper om forebyggende tiltak på eksisterende bygninger og uteområder vil bli etterspurte. Framtidige bygg- og landskapsløsninger vil møte krav om bedre planlegging og økt kunnskap om teknologi – også inne i bygningene, for å redusere andelen av spillvann og øke andelen gjenvinning og ombruk av vann. Vellykkede resultater finnes og vil inngå i opplæringen.

Sterkt samarbeid

Norges grønne fagskole – Vea ble etablert i 1923 og tilbyr blant annet høyere yrkesfaglig utdanning innen grønne design- og miljøfag. Vea er fagområdeakkreditert av NOKUT.

– For Rørentreprenørene Norge er Vea et naturlig valg for dette studiet, sier Tobiassen.

Hanse-Parlament i Hamburg, som leder det europeiske prosjektet Management and Technologies of Water, Waste Water, Waste and Circular Economy (WW&CE), består av 50 håndverksorganisasjoner i 11 land. Norsk partner er Nordisk Håndverksforum, ved Harry Bjerkeng.

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår