Nytt kjøleaggregat hos SKF forbedrer energieffektiviteten

 
Nytt kjøleaggregat hos SKF forbedrer energieffektivitetenInstallasjon ved SKF i Gøteborg. I produksjonen har Rittal testet det nye kjøleaggregatet Blue e+, resultatet er imponerende. Energieffektiviteten økte med 76,5 prosent. Foto: SKF.
SKF har testet det nye kjøleaggregat Blue e+ fra Rittal. Resultatet er imponerende. Energieffektiviteten økte med 76,5 prosent, i tråd med de høye forventningene.

– Det er en betydelig reduksjon på en enkelt enhet, og de som har sett resultatene har vært positive, sier Sofia Ingelsson, energikoordinator ved SKF i Göteborg.

Ny teknologi for behovsstyrt kjøling
Kjøleaggregatet Blue e+ er designet med en ny inverter- og heat pipe teknologi for klimakontroll av kapslinger innen automasjon og elektronikk. Teknologien gir en behovsstyrt kjøling som både senker energibehovet og gir en mer stabil temperatur i kapslingen.

Funksjonen ble evaluert i en felttest på SKF, som er en av verdens ledende leverandør av rullelager, tetninger, mekatronikk, service og smøresystemer. Det nye kjøleaggregatet ble sammenlignet under drift med et tidligere kjøleaggregat fra Rittal, og testen ble gjennomført med de samme betingelser i et styreskap som brukes ved produksjon i Gøteborg. Det ble testet endringer i energibehov og temperaturfaktorer.

Kostnadseffektiv teknologi
Det var overraskende hvor energieffektivt det nye kjøleaggregatet er. Energieffektiviteten ble forbedret i henhold til Rittals test med 76,5 prosent, som i løpet av et år gir en anslått energibesparelse på drøyt 3 300 kilowatt timer.

– I produksjon fungerer det nye kjøleaggregatet akkurat som tidligere aggregat. Med det er vi fornøyd, og vi har derfor ikke gjort noen videre vurdering av andre forbedringer til produktet. Det positive for oss er det lave forbruket som vi ser i testen. Blue e + er et godt valg sammenlignet med Rittals tidligere versjon av kjøleaggregat, sier Sofia Ingelsson.

Bedre for komponentene
Temperaturstabiliteten er også tydelig i en betydelig reduksjon av temperaturvariasjoner. Utløpsluften fra Blue e + har bl.a. høyere temperaturverdier enn det sammenlignbare kjøleaggregatet. Dette medfører redusert termisk spenning på komponenter i koblingsskapet.

– Klimakontroll er viktig for oss, og nå vet vi at vi kan bruke kjøleaggregatet i vår produksjon. Først og fremst kan det bli aktuelt ved kjøp av nytt utstyr, sier Sofia Ingelsson.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår