Nytt prosjekteringsverktøy for våtrom

 
Nytt prosjekteringsverktøy for våtromSkjermdump, Litex Pro
Membranspesialisten Litex introduserer markedets første rendyrkede prosjekteringsverktøy for våtrom.

- Med innføringen av TEK17 har kravene til prosjektering og dokumentasjon blitt enda strengere. For å hjelpe håndverkeren med dette, er Litex stolte av å presentere prosjekteringsverktøyet Litex Pro. Litex Pro veileder håndverkeren gjennom hele prosjektet fra A til Å med fokus på brukervennlighet og intuitive løsninger, og egner seg like godt til rehabiliteringsprosjekter som nybygg, sier administrerende direktør Øyvind Krohn i Litex i en pressemelding.

Den nettbaserte løsningen leveres og driftes av Byggeveiledning, som er Norges største leverandør av våtromskurs.
– Teknisk forskrift stiller krav til at alle våtrom skal prosjekteres. Det virker som om mange tror at dette kun gjelder nye våtrom, men kravet gjelder alle våtrom. Prosjektering betyr at man både skal planlegge og deretter utarbeide beskrivelser for utførelsen, forklarer Morten Hofstad hos Byggeveiledning.

Hans erfaring er at det er mye mangelfull prosjektering på våtrom, i tillegg til at han som kursinstruktør jevnlig får tilbakemeldinger fra håndverkere som synes prosjektering er både vanskelig og tidkrevende.
Litex Pro skal ikke bare hjelpe håndverkeren med selve dokumentasjonen – den gir også hjelp til å prosjektere og velge løsninger i tråd med regelverket. Verkøyet er lagt opp slik at man besvarer ulike spørsmål og kontrollpunkter med henvisinger til krav og regler. Ved ferdig utført jobb kan håndverkeren deretter generere komplett våtromsdokumentasjon med bare et tastetrykk.

– Ved å bruke Litex Pro vil man kunne spare mye tid på selve prosjekteringen, men først og fremst får man veiledning som ivaretar gjeldende kravog regler. Dette gir trygghet både for den utførende part og for sluttbruker, sier Litex-direktør Øyvind Krohn avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår