Nytt prosjekteringsverktøy VAV fra Micro Matic

 
Nytt prosjekteringsverktøy VAV fra Micro Matic
Etter innspill til forbedringer og ønske om flere funksjoner fra rådgivere og entreprenører, lanserer Micro Matic nå en oppdatert versjon som har fått navnet «prosjekteringsverktøy for MicroVAV».

I 2016 lanserte Micro Matic sin populære VAV-kalkulator, som i dag benyttes av rådgivere og entreprenører over hele Norge.

- Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger om kalkulatoren. De fleste i bransjen vet nå hvordan VAV-spjeld fungerer, og at samsvar mellom dimensjon og luftmengde er en forutsetning for god regulering. Man kan ikke alltid benytte samme dimensjon på VAV-spjeld som det er på spirokanalen, og det er her kalkulatoren kommer til sin rett, skriver Micro Matic i en pressemelding.


MicroVAV-Belimo

- Det er gjort et grundig arbeid med å kartlegge hvordan man designer optimale behovsstyrte ventilasjonsanlegg. Her har blant annet SINTEF, Undervisningsbygg, entreprenører og flere leverandører bidratt. Det er gjort teoretiske beregninger, innhentet erfaringer fra ulike tekniske miljøer, samt foretatt en rekke praktiske undersøkelser i laboratorier og i eksisterende bygg.


VAV-Siemens

- Den originale VAV-kalkulatoren tar utgangspunkt i minimum og maksimum lufthastigheter som er optimale for VAV-anlegg. Etter innspill til forbedringer og ønske om flere funksjoner fra rådgivere og entreprenører, lanserer vi nå en oppdatert versjon som har fått navnet prosjekteringsverktøy for MicroVAV. Verktøyet anbefaler VAV-dimensjon ut fra ønskede luftmengder, oppgir lufthastigheter over spjeldet, og gir muligheter for å differensiere mellom VAV og CAV skal at spjelddimensjon blir valgt ut fra riktig premisser. Alt som skrives inn i verktøyet overføres automatisk til et bestillingsskjema med valg for motortype, bussadresser, busskommunikasjon, spjeldmerking etc.

- Micro Matic har også utvidet produktspekteret innen VAV-spjeld, og lagerfører de fleste varianter med kommunikasjon for 0-10 volt, MP-Bus, Modbus, KNX, BACnet MS/TP og BACnet/IP. Vi håper flest mulig vil ta i bruk vårt prosjekteringsverktøy, og at den gode utviklingen av behovsstyrte ventilasjonsanlegg fortsetter, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Det nye prosjekteringsverktøyet for MicroVAV kan lastes ned på www.micro-matic.no

 Prosjekteringsverktøy for MicroVAV - Micro Matic Norge AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår