Ønsker tilbud på utvidelse av energibønnpark

 
Ønsker tilbud på utvidelse av energibønnparkIllustrasjonsbilde. Foto: Asplan Viak
AKTUELLE PROSJEKTER: Asker kommune inviterer til åpen tilbudskonkurranse om utvidelse av energibrønnpark ved Bråset bo- og omsorgssenter.

Av Bjørn Laberg

Bråset bo- og omsorgssenter har i dag et varmesystem fra 2004 med 8 villa bergvarmepumper på til sammen 312 kW, tilknyttet en energibrønnpark på 41 brønner a 170m. Brønnparken har vært for liten og hatt frostproblemer. 

I 2022 er det installert en tørrkjøler på 500kW til lading av eksisterende og ny brønnpark. I 2023 vil de gamle varmepumpene bli byttet ut med en 800kW Co2 varmepumpe.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Denne anskaffelsen omfatter videre prosjektering av anlegget. Dette med en økning av brønnparken med 15 energibrønner à 300 meter total dybde, målt fra topp foringsrør. Brønner skal bores med diameter 115 mm.

• Leveranse og montasje av preisolerte tur/retur varmepumperør med beskyttelseskappe, mellom energibrønner og samlekummer. Alle sammenføyninger, skjøter, etc. utføres med bruk av elektrosveisemuffer.

• Det skal kjernebores gjennom yttervegg til maskinrom, og avsluttes med stengeventiler på innsiden. Brønnparken leveres komplett og oppfylt, til og med stengeventiler på innsiden av yttervegg i varmesentralen.

• I forbindelse med boring av brønner skal det etableres grøfter fra brønntopper til samlekummer og fra samlekummer til teknisk rom. Videre skal det graves rundt brønntopper og samlekummer.

• Asker kommune har høye miljøambisjoner, også i forbindelse med kommunens bygg og anleggsplasser. For denne entreprisen ønsker oppdragsgiver at det benyttes maskiner og kjøretøy som er fossilfrie. Biodrivstoff oppfyller krav som fossilfritt drivstoff.

Oppdragsgiver: Asker kommune

Tilbudsfrist: 18. august 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår