Øker farten på rørfornying

 
Øker farten på rørfornyingBildet: LED-herding kan benyttes ved fornying av rør i små dimensjoner, inntil ca 250mm. Foto: Bluelight GmbH.
I løpet av året skal Olimb Rørfornying både ta i bruk og forhandle Bluelight LED herdesystem for rørfornying. Løsningen er utviklet og perfeksjonert gjennom mange års testing og bruk.

- LED-herding er et viktig bidrag til utvikling av raske, kundevennlige og miljøvennlige måter å installere produkter på ved rørfornying, heter det i en pressemelding fra Olimb.

Metoden kan benyttes ved fornying av rør i små dimensjoner, inntil ca 250 mm. Avhengig av type strømpe, diameter og lysstyrke er det mulig å herde fra cirka 30 centimeter til 1,65 meter ledning i minuttet med LED-lys. Det er betydelig raskere enn for eksempel dampherding. I tillegg reduseres CO2-utslipp sammenlignet med produksjon med damp. Herdestoffene som brukes i prosessen er både luktfrie og miljøvennlige, og metoden er derfor godt egnet til rørfornying av private ledninger innvendig i bygg og under bygninger og uteareal, mener markedssjef i Olimb, Peer- Christian Nordby.

Velutprøvd innovasjon
Olimb Rørfornying AS er som kjent blitt en del av det danske konsernet Per Aarsleff AS, Europas største produsent og installatør innen rørfornying. Deres Bluelight LED System er et patentert system, og Aarsleff mener dette systemet ligger langt foran både i kvalitet og erfaringsdokumentasjon, et system som for øvrig ble presentert på Aarsleff sin stand under årets IFAT i München.

Solid erfaring i Europa
Bluelight er det systemet i markedet som i størst grad har bidratt til å gi LED-herding anerkjennelse som metode innen rørfornying. Systemet som herder rør i dimensjoner fra 100mm til 250mm, har vært i daglig bruk i ti år allerede. Mer enn femti tusen enkeltinstallasjoner er gjennomført, til sammen over 300 kilometer med rør. I dag er cirka 50 Bluelight LED-utstyr i daglig drift. Majoriteten er i Tyskland, men også flere andre europeiske land har tatt i bruk teknologien.

Per Aarsleff AS er selv en av entreprenørene som i mange år har benyttet Bluelight LED System i rørfornying med egne strømpeforinger.
- Å bruke entreprenørers og kunders praktiske erfaringer aktivt som en integrert del av utviklingsprosessen har resultert i et solid og pålitelig konsept som Olimb nå skal gjøre enda mer tilgjengelig i Norge, både i egne tjenester og som forhandler av utstyret gjennom Rørfornying Norge, opplyser Nordby.

Tror på norsk marked
Aarsleff sin LED-teknologi har vært i bruk i Norge i mindre skala i noen år, og nå vil Olimb bidra til at metoden får enda bedre fotfeste i markedet.
- Vi har sittet litt på gjerdet når det gjelder denne teknologien, men nå tar vi til gjengjeld steget fullt ut og investerer i et velutprøvd kvalitetssystem fra en produsent som vi har full tillit til, sier Peer-Christian Nordby.

Han gleder seg til at Olimb gjennom sommeren og høsten skal ta i bruk systemet selv, og etter hvert også inkludere Bluelight LED System i Rørfornying Norge sitt produktspekter. I denne sammenhengen er det viktig for Peer Christian Nordby å presisere at Olimb nå har åpnet opp for at seriøse aktører i markedet har alle muligheter for å bli kunde av Olimb, og dermed benytte seg av det han mener er Rørfornying Norge sitt kvalitetsstempel.

- Når vi velger produkter og samarbeidspartnere, ser vi helst etter de som reflekterer våre ambisjoner og kvalitetskrav. Det har vi absolutt funnet i Bluelight LED System, sier Nordby avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår